Mustafa ATLI - Mesleğe duvar ustalığıyla başlayan, taşlarla uğraşan 40 yılık taş ustası Mahut Selaniş, volkanik kesme karavaştan ev gereçleri, taştan mezarlık, taş mangal ile birçok şakili ve taştan heykeli yapmaya çalışıyor.
Amacının her il valiliği önüne taştan Türk bayrağı yapmak istediğini belirten Selaniş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Özelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan valiliklerin önüne ve belediyelerin girişine altı ton ağırlığında 4 metre uzunluğunda taştan ay yıldızlı bayrağımızı yapmak istiyorum, bu konuda n valiliklerden ve Belediye Başkanlarımızdan destek bekliyorum, ilk taş bayrağımızı Siverek kaymakamlığımızın önüne diktik, bayrak taştan olduğu için yıllarca kalsa yıpranmaz amacımız bayrağımızı her şekilde halkımıza sürekli sevdirmektir" dedi.
Taşa hayat veren adam olarak tanınan Mahmut Selaniş daha önce taştan 6 ton ağırlığı 4 metre uzunluğunda taştan bayrak yapmış bayrağı ilçe kaymakamlığının önüne asmıştı, selaniş ayrıca taştan Cumhurbaşkanlığı forsunu yapıp ilçe Emniyet müdürlüğünün önüne dikmişti.