SİVEREK
Giriş Tarihi : 25-05-2017 01:03   Güncelleme : 25-05-2017 01:03

İçimizdeki kahramanlar Siverek'te o karanlık geceyi anlattı

15 Temmuz gazileri o gece yaşadıklarını Sivereklilerle paylaştı

İçimizdeki kahramanlar Siverek'te o karanlık  geceyi anlattı

Nuri ÇELİK - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" projesi kapsamında  15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen İsmet Doğan, Vasfi Yılmaz,  Orçun Şekercioğlu Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik merkezi konferans salonunda program düzenlendi. İsmail Hakkı'nın moderatörlüğünü yürüttüğü program Kur'an-Kerim Tilaveti ve Veysel Çelikdemir'in 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisiyle başladı.

15 Temmuz Kahramanlarından Orçun Şekercioğlu, o gece bir yakınının kınasında olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"O gün gündüz vakti bir arkadaşımla darbeleri konuşuyorduk. Akşam yakınımızın sürerken telefon geldi askeri kalkışma olduğunu söylediler. İnanmadık  sonra TRT radyosundan  bildiriyi dinledik  kısıklıya doğru arkadaşlarımla gittik amacımız Cumhurbaşkanlığının konutunun bulunduğu alanı kuruma  korumaktı, çünkü Adnan Menderes döneminde sahte bir belgeyi rahmetli menderesin boynuna asmıştılar giderken, polis teşkilatının  içinde  bulunan bazı hainler  milletin geçişine engel olmak istedi. bize ateş açıldı iki bacağımdan vuruldum.  Bir dizi ameliyattan sonra şükür yürüyebiliyorum" dedi.

15 Temmuz  gecesi tankın önüne çıkıp yaralanan kahraman gazi  Vasfi Yılmaz   uzun yıllar Almanya'da   yaşadığını Almanya'dan memleket  hasreti ve sevgisiyle  Türkiye'ye   geldiğini belirterek o gece yaşananları kısaca  böyle dile getirdi:

" Annemi aradım  anne merak etme  ben geliyorum diye  her taraf kapalıydı otoban  oto park gibi  olmuştu. Cumhurbaşkanımız milleti alanlara   davet etti  yaşlı bir amcaya dayı bende havalimanına geliyorum  babama telefon açtım babam Gümüşhane'nin bir köyünde baba ben hava alanına  gidiyorum. Babam bana  başını belaya sokma   dedi.Baba dedim ben kanıma ihanet edememe, o gün sokağa çıkan insanlar kanın, dinine, milletin   ihanet etmeyen insanlardı. Ben kendime dedim  Vasfi  çıkacaksın  karşısına da duracaksın ya öleceksin yad  sakat kalacaksın  dedim.İşte  o zaman ne oluyor biliyor musun, burasını  anlatmak çok zor, çok  farklı bir atmosfer  ruhunuzla bedeninizle  bunu hissedebiliyorsunuz, yardan  öyle bir şey dedik ki bana  sen  gereken yerde dur gerisine karışma. O anda yüreğinizde ki korku kalmıyor  karşıdan tank mı, uçak mı  tren mı geliyor, hiç umursamıyorsunuz.  

15 Temmuz gazisi İsmet Doğan programın isminin her ne kadar  " içimizde ki kahramanlar"  olsa da kendisinin kahraman olmadığını  belirterek şunları kaydetti:

"Asıl kahramanlar  bu topraklar uğruna  ölenlerdir. Ülkemizin  bölünmemesi için   ölen kardeşlerimizdir. Bana göre en büyük kahraman 15 Temmuz  gecesi  pelsivyanda ki o  hainin  köpeğin Türkiye'de ki  köpeğinin  öldüren  Ömer Halis Demirdir" dedi.

Programa Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin