SİVEREK
Giriş Tarihi : 03-05-2019 00:13   Güncelleme : 03-05-2019 00:13

Şanlıurfa Baro eski Başkanı Çepik'in acı günü

Şanlıurfa Baro eski Başkanı Çepik'in acı günü

Mahmut İZGÖR - Ankara'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamın yitiren Şanlıurfa eski baro başkanı Sabri Çepik'in kızı Dilan Çepik(26) Siverek Abdulkadir Geylani Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Genç kızın cenaze törenine İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi, parti meclisi üyesi Milletvekili Sezgin Tanrı kulu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Şanlıurfa baro üyesi avukatlar, Siverek Belediye Başkan yardımcıları Hasan İzol, Cumali Karavar ile Siverek'te bulunan kanat önderleri. Sivil toplum kuruluşları katıldı.

Siverek asri mezarlığında toprağa verilen genç kızın tabutunu uzun süre omzunda taşıyan Barolar Başkanı Feyzioğlu'nun üzgün olduğu gözlendi.

Türkiye Barolar Başkanı Feyzioğlu, yaşanan trafik kazasının bir cinayet olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Kızımız trafik kurallarına uyduğu için öldürüldü. Işıkta durduğu bir sırada arkasında ki araç frene basacağına, gaza basıp kızımızı öldürüyor,  bu bir şiddet olayıdır toplumda şiddet oranı artıyor, boşanma davasına giren boğazından haram lokma geçmeyen bir avukat arkadaşımız boğazına kurşun sıkılarak öldürülüyor. Toplamda yükselen şiddeti ancak Türkiye olarak birbirimizle kucaklaşarak önleyebiliriz bu konuda basına ve siyasilere büyük sorumluluklar düşüyor, bu dava siyaset üstü bir davadır sevgi dilini kullanarak önleyebiliriz" açıklamada bulundu.

AdminAdmin