Aslanparçası: Siverek'te yurt sorunu acilen çözülmeli

SİVEREK - 02-09-2023 17:16

Aslanparçası: Siverek'te yurt sorunu acilen çözülmeli

Mustafa Barış DURAK - Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, Siverek'teki üniversite öğrencilerinin yurt sorununun bir an önce çözülmesi için acil çağrıda bulundu.

Siverek'te üniversitelerin açıklamasına yaklaşık 1 ay kala öğrencilerin barınma sorunu sos vermeye başladı.

Siverek Meslek Yüksek Okulu ile Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesini kazanan öğrenciler kayıt için geldiklerinde barınma sorunu ile karşılaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Siverek Meslek Yüksekokulu içerisinde tahsis edilen binanın yurt olarak restore edilmemesinden dolayı öğrenciler büyük mağduriyet yaşıyor.

Yurt olmadığından dolayı kiralık ev arayan öğrenciler, fahiş kiralardan dolayı ev bulamıyor.

Siverek Meslek Yüksek Okulu, 1994 yılında açılmasına ve aradan 29 yıl geçmesine rağmen öğrenciler barınma sorunu yaşıyor.

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi  Fikret Aslanparçası konuyla ilgili açıklama yaptı.

Öğrencilerin barınma sorununun kangren haline dönüştüğünü ifade eden Aslanparçası, "Yıllardır ifade ettiğimiz ve maalesef hala sonuç alamadığımız Siverek'te üniversite ve yüksek okul öğrencilerimiz için kangrene dönüşmüş barınma sorunu bu yıl itibariyle kiraların da fahiş bir şekilde artmış olmasından dolayı daha da can yakıcı hale dönüşmüştür. Konuyu hemen her platforma taşımamıza ve Şanlıurfa Milletvekili Sayın M.Kasım Gülpınar'ın da yoğun çabalarını yakinen bilmemize rağmen konunun hala çözülememiş olması, Gençlik Spor Bakanlığının 3-5 bin nüfuslu ilçelere bile ihtiyacın üzerinde yurtlar yapmasına rağmen 300 bin nüfuslu bir şehri unutmasından başka bir izahını da bulamıyoruz." İfadelerini kullandı.

Aslanparçası açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Eğitim-Bir-Sen olarak can yakıcı sorunun bir an önce çözülmesi için Şanlıurfa milletvekillerine, sorumluluk ve yetki makamında olan herkese acil çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Siverek'te iftar öncesi DEDAŞ mağduriyeti

Siverek'te iftar öncesi DEDAŞ mağduriyeti

18-03-2024 - SİVEREK

Ramazan davulu çalıp mani söylediler

Ramazan davulu çalıp mani söylediler

18-03-2024 - SİVEREK