Koşuyolu gönüllülerine plaket verildi

SİVEREK - 18-03-2022 02:52

Koşuyolu gönüllülerine plaket verildi

Cengiz ÇİFTEL - İstanbul Kadıköy Belediyesince desteklenen yardım gönüllülerine Siverek ilçesine yapılan eğitim yardımları dolayısıyla plaket verildi.

Kadıköy Belediyesince desteklenen Koşuyolu Gönüllüleri, Siverek ilçesinde yaşayan çok sayıda öğrenciye eğitim yardımlarını sürdürüyor.

Kentteki öğrencilerin yanı sıra İstanbul'da eğitim gören Siverekli üniversite öğrencilere de verdikleri burslarla öne çıkan gönüllüler, ziyaret kapsamında ilçeye geldi.

Bir süre önce yapımı tamamlanan ve eğitime açılan Türkan Koyuncu Anaokulunu ziyaret eden gönüllüler, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Burada düzenlenen törenle gönüllülere plaketleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu ve şube müdürlerince verildi.

Gönüllülere eğitim yardımları nedeniyle teşekkür eden emekli öğretmen Faik Türkgezer, "Eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Bu noktada verdikleri desteklerle bizleri ihya ettiler. Bugün de İstanbul'dan çıkıp buraya kadar geldiler. Bu arada şu anda içinde bulunduğumuz anaokulunun da iki sınıfını tasarladılar. Yerelde de biz kendileriyle iş birliği yaptık. Gönüllülerin gönüllüsü olduk. Gerek İstanbul'da gerek diğer noktalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Siverek'te olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Koşuyolu Gönüllüleri Başkanı Mine Özkul, "Biz Siverek ile Arzu Kılıç hanımefendinin vasıtasıyla iletişim kurduk ama Türkan Koyuncu için Faik Bey ile görüştüğümüzde 'siz varsanız tamamdır' dedim. Sizin söyleminiz bizim için emirdir diyerek giriştik. Hem duayen bir eğitimci hem gönlü hem yüreği güzel bir insan. Bize bu imkanları sağladı ki gönüllülerimizden gelenleri kendilerine ulaştırdık. Bizim bölgeye gönderdiğimiz tüm yardımlarda bize yardımcı oldu. Mardin'den Diyarbakır'a kadar birçok noktada çaba gösterdi. Kısaca bizim bir gönüllümüz olarak bizlerle beraber çalıştı. Kendisine çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Çalışmalar sırasında herkesin yoğun bir tempoyla çalıştığını belirten eğitimci Arzu Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Ortada büyük bir emek var ki inkar edilemez. Düşünün yardım kolilerinin araçlara taşınmasından gideceği noktaya varmasına, o noktadan bir başka noktaya nakledilmesi ve taşınması bile başlı başına yoğun çaba gerektiriyor. Ciddi bir efor sarf ediyoruz. Mutluyuz ayrıca buradaki ortamı görüp daha mutlu olduk. Köylere gidip o çocukları gördüğümüzde hatta geçmişte yaptığımız çalışmalarda gittiğim köylerde bir tıp ya da hukuk kazanmış bir öğrenciyi görmek bizi daha da mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından Koşuyolu Gönüllüleri Başkanı Mine Özkul, öğretmen Faik Türkgezer'e bölgedeki destekleri için plaket verdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Siverek'te iftar öncesi DEDAŞ mağduriyeti

Siverek'te iftar öncesi DEDAŞ mağduriyeti

18-03-2024 - SİVEREK

Ramazan davulu çalıp mani söylediler

Ramazan davulu çalıp mani söylediler

18-03-2024 - SİVEREK