Siverek Kaymakamlığından engellilere nakdi destek

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 50 engeli vatandaşa kişi başına 3 bin TL nakdi para yardımı yapacak

TÜRKİYE - 25-09-2018 20:20

Siverek Kaymakamlığından engellilere nakdi destek

Baran Besra ÜTLU - Siverek’te faaliyet sürdüren kısa zamanda engellilerin engellerini aşmak amacıyla yaptığı çalışmayla engellilerin birçok sorununa çözüm getiren Siverek engeliler derneği başarılı bir çalışmaya daha imza atacak.

Eski Belediye Başkanı Ali Murat Bucak döneminde engellilerin sosyolaşması amacıyla 107 engelliye engeli motorlu araç hibe edildiğini belirten Siverek engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bizler Siverek engelliler derneği olarak Siverek'te Engelli kardeşlerimizin ve ailelerimizin sesi olmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önceki dönem Belediye Başkanımız an Ali Murat Bucak engellilerin evden çıkıp sosyalleşmesi için 107 engelli arkadaşımıza 3 tekerlekli engelliye uygun motosiklet hediye etmişti. Geçen zaman içinde bu motorların ömrü bitti kullanılamaz hale geldi, kalan motorlara da motorculara tamirat ücretini yetiştiremiyoruz,  motorlu araçlarımız olmadığı için biz engelliler olarak dışarı çıkamaz olduk. Dernek olarak m kaymakamlığı sosyal yardımlaşma vakfına başvurarak bu sorunumuzu vakıf müdürümüze anlattık.  İlçe kaymakamımızla yapılan görüşmelerde kaymakamımız talebimizi uygun görüş. Vakıf müdürümüz engelliler derneği aracılığınla evraklarını temin eden her engelliye motorlu araç almak kaydıyla 3 000 TL nakdi yardım yapılabileceğini kararı verilmiş. Sosyal Yardımlaşma vakfı tarafından yapılan 3 Bin TL nakdi yardımla bu araçlar alınamıyor. Engelli arkadaşlarımız verilen yardımın üzerine katacak nakit parası bulunmadığı için geriye kalan miktarın sayın Belediye Başkanımız Resul Yılmaz tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Şu anda 50 engelli kardeşimizin motorlu araç talebini karşılayabiliyoruz. Engelli motosiklete ihtiyacı olan arkadaşların Siverek engelliler derneğine başvurmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunan arkadaşlarımıza yardımcı olacağız, daha çok sayıda engelinin motosikletli araca sahip olması için çalışmalarımız devam ediyor"  dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Arif Chef Dünyaca Tanınan Büyük Usta

Arif Chef Dünyaca Tanınan Büyük Usta

17-09-2022 - TÜRKİYE

Siverek Belediye Başkanı iki gazetenin aboneliğini iptal etti

Siverek Belediye Başkanı iki gazetenin aboneliğini iptal etti

09-11-2018 - TÜRKİYE