Siverek'te madde kullanımı ve uyuşturucuyla mücadele toplantısı

SİVEREK - 25-05-2023 01:17

Siverek'te madde kullanımı ve uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Cengiz ÇİFTEL - Siverek'te düzenlenen toplantıda uyuşturucuyla mücadele kararlılığı gösterildi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Tarihi Paşa Konağında bir araya gelen mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri ve oda başkanlarının yanı sıra toplantıya  Belediye Başkanı Ayşe Çakmak katıldı.

Başkan Çakmak toplantının açılış konuşmasında şunları kaydetti:

" Bu konu çok hassas maalesef kentimizde çocuklarımız bu iletin pençesine düşmekte, ben bir başkandan çok bir anne olarak bundan rahatsızlık duyuyorum ve çocuklarımız için çok üzülüyorum. Kentimizde bu iletle yapılacak mücadelede belediye olarak tüm çalışmalara destek verip bir an önce bu iletin ilçemizde en az seviyeye düşmesi hatta tamamen yok olması gerekiyor" dedi

Katılımcılar yapılacak çalışmalar hakkında görüş belirtip bu konuda hazırladıkları ortak basın açıklamasını okudular.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Şehrimizde kullanımı uzun yıllara dayanan fakat son dönemde oldukça artan uyuşturucu

Kullanımının ciddi anlamda yayılmış olması bu kullanımın ilkokullara bile yayılması, 11 yaşındaki çocuklarımızın kullanmasından ötürü bugün sizleri buraya davet etmiş bulunmaktayız.

Kaymakamlığımız ve Belediyemiz başta olmak üzere Sivil toplum kuruluşlarımızdan bir takım beklentilerimiz olacaktır, bu beklentilerimiz şunlardır.

Uyuşturucu ile mücadelenin başlangıç noktası ailedir, anne babalar çocuklarını sürekli gözlem altında tutarak ve hassas olarak çocuklarının bu bataklığa düşmemesin önüne geçmelidir. Çocuklar aileden istedikleri ilgi ve alakayı aldıklarında bu tür maddeleri kullanımları azalacaktır.

Uyuşturucu kullanım ve yayılma noktalarından biri maalesef ki okullarımızdır. Eğitim alması için okula gönderdiğimiz canlarımız okul çevresinde bulunan şebekeler aracılığı ile bu bataklığa sürüklenmektedir. Bu hususta başta okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Gerek öğrenci olsun gerekse okul çevresinde bulunan satıcı olduğu düşünülen şüpheliler derhal emniyete bildirilmelidir. Öğrenciler ile sıkı ilişki kurulup çocuklarımızın öğretmenlerini bilgilendirmeleri için eğitimcilerimizin oldukça hassas olması gerekmektedir.

Emniyet Müdürlüğümüze ve Polis Memuru arkadaşlarımız bu son dönemde artan uyuşturucu kullanımında daha da hassaslaşarak ilçemize giriş kaynağından müdahale edip bu bataklığı bertaraf etmesi gerekmektedir. Okul civarı, parklar ve kullanıma terk edilmiş evlerde satışı ve uyuşturucu kullanımı olan yerlerin kontrol altına alınarak olaya müdahale edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Belediyemize kullanıma terkedilmiş bölgeleri yıkarak bu bölgeleri güvenli alanlara getirme sorumluluğu düşmektedir.

Yapmış olduğumuz gözlemler arasında Servis Saatlerinin ders başlama saatinden erken olduğu 1 saate yakın bekleme sürelerinde öğrencilerin bu süreçte bu bataklığa sürüklenme oranın oldukça fazla olduğu yönündedir. Bu hususta başta emniyet güçlerimiz ve eğitimcilerimize oldukça sorumluluk düşmektedir. Kaymakamlığımızca yapılacak bir düzenleme ile servis saatleri hakkında kapsamlı bir karar alınarak bu sorunun azaltılması gerekmektedir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Siverek'te iftar öncesi DEDAŞ mağduriyeti

Siverek'te iftar öncesi DEDAŞ mağduriyeti

18-03-2024 - SİVEREK

Ramazan davulu çalıp mani söylediler

Ramazan davulu çalıp mani söylediler

18-03-2024 - SİVEREK