https://www.irfangazetesi.com/files/uploads/user/-5b8451edbd.jpg
Abdurrahim PEKŞAHİN

YAZARIMIZ PEKŞAHİN'DEN YETKİLLERE ÇAĞIRI

17-04-2020 16:00

Sayın yetkililer. kovit-19 salgınından dolayı hem dünya hem de ülke olarak ciddi sıkıntılar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Burada sadece bir konuya değinmek istiyorum. Esnafın yaşadığı ciddi sorunlar ve sıkıntılar.
Kovit-19 Salgını nedeniyle zorunlu olarak ve yetkili makamlarca uygun görülüp geçici süreliğine kapatılan iş yerleri, Pazar yerleri, berberler, lokantalar, kahvehaneler, kuaförler, kafeler, hamamlar vs. ve buna benzer iş yerlerinin ödenmesi gereken kredileri açık hesapları, Çek, senet ve kira ödemelerinde sorun yaşadığını belirtmek isterim ve bu olumsuz durumla ilgili Esnaf kefalet kredi kooperatifleri üç ay borçları öteleme erteleme kararı almıştır aynı hassasiyeti diğer kurum kuruluş ve bankalardan da bekliyoruz.
Esnafın ekonomik sorunlarıyla ilgili acil iyileştirme çalışmaları yapılmalıdır ve esnafın mağduriyeti ile ilgili gerekli önlemlerinin alınması gerekmektedir.  Kredi borcu olan ve zaten zor durumda olan esnafı tekrardan faizli kredilere ye yönlendirmek pek sağlıklı bir karar değildir. Faizli krediler yerine esnafa acilen bir bütçe ayrılması ve en kısa sürede esnafın ekonomik olarak desteklenmesi ve sıkıntılarının giderilmesi zorunlu hale gelmiştir. Özellikle de günlerdir kepenk kapatıp geçici bir süreliğine de olsa işsiz kalan esnafın da iş-kur dan dan işsiz kaldığı süre boyunca işsizlik maaşına bağlanması ve sigorta primlerinin ödeyemediği durumlarda da sağlıktan faydalanabilmesinin en doğru karar olacağı ifade etmek istiyorum. Bununla ilgili federasyonların, TESK in (Türkiye esnaf ve sanatkârlar konfederasyonunun) ve ilgili bakanlıkların esnafın sorunlarıyla yakından ilgilenmesi zorunlu hale gelmiştir ve sorunların daha fazla büyümeden çözümünü temenni ediyorum...

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI