SİVEREK
Giriş Tarihi : 05-09-2019 19:16   Güncelleme : 05-09-2019 19:16

15 Temmuz şehidi Aloğlu'nun adı Kamerun'da yaşatılacak

15 Temmuz şehidi Aloğlu'nun adı Kamerun'da yaşatılacak

Mahmut İZGÖR - 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara Ulus’ta hainlerin bombalarıyla şehit düşen Siverekli Suat Aloğlu adına Kamerun’da su kuyusu açıldı.

Uluslararası yardım kuruluşu Yedibaşak Derneği Siverek Suat Aloğlu ilk ve ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından finansmanı karşılanarak Afrika ülkesi Kamerun’a bağlı Kütre ilçesi Kerye köyünde su kuyusu açılarak halkın kullanımına sunuldu.

Şehit ’in kendi adını taşıyan okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından masrafları karşılanarak Dernek tarafından açılan su kuyusu Kerye köyüne umut oldu.

Su kuyusunun faaliyete geçmesi özellikle çocuklar başta olmak üzere bölge halkını sevindirdi. İlk defa suyla karşılaşan çocuklar sevinçlerini suyla oynayarak gösterdi.

Çalışmalar kapsamında dernek tarafından 30 aileye süt keçisi de dağıtıldı.

Yedibaşak Derneği Siverek Temsilcisi Abdulğafur Elçi, ‘dernek faaliyetlerinin Afrika ülkelerinde mazlum insanların kalkınmasına ve gelişmesine katkı sunduğunu belirterek şunları kaydetti. “Türkiye’deki hayırseverlerimizin, gençlerimizin, okullarımızın talepleri özellikle Afrika Ülkelerine su götürmek bizde dernek olarak her türlü faaliyetlerimizi hayırlarımızı Afrika ülkelerine ulaştırmak için gayretli bir çalışma ve titiz bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz, Siverek Suat Aloğlu ilk ve ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri bizden böyle bir talepte bulundu masrafları da okulumuz tarafından karşılanarak organize bir şekilde derneğimiz tarafından 5 Temmuz Şehidimiz Suat Aloğlu adına Kamerun’a bağlı Kütre ilçesi Kerye köyünde su kuyucu açarak suya kavuşturduk. Şehidimizin yıllar boyunca isminin Afrika ülkesi Kamerun’da yaşatılması sevincini bizlere yaşatan okul yönetimi ve öğrencilerine dernek olarak teşekkür ediyoruz” ’dedi.

Suat Aloğlu ilk ve ortaokulu Okul Müdürü Kadir İlhan 15 Temmuz Şehidimizin Afrika ülkelerinde yaşatılması için fedakârlık yapan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek şunları kaydetti:

“Okul idaremizle aldığımız kararla 15 Temmuz’da şehit düşen Siverekli Hemşerimizin adına kalıcı bir eser bırakmak için öğretmen ve öğrencilerimizle su kuyusu açma kararı aldık. Uluslararası dernekle irtibata geçerek finansmanını okuldaki öğrenci ve öğretmenlerin desteğiyle sağladıktan sonra 15 Temmuz Şehidimiz adına su kuyusu açıldı, su kuyusunun açılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum hem şehidimizin adının yaşatılması hem de yıllardır suya hasret çocukların sevincini görmek bizleri duygulandırdı’’dedi.

AdminAdmin