SİVEREK
Giriş Tarihi : 22-05-2023 02:19   Güncelleme : 22-05-2023 02:31

19 Mayıs Siverek'te coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Siverek'te coşkuyla kutlandı

 

Cengiz ÇİFTEL - 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramı ilçede çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Kutlama ilçenin güney mahallesinde bulunan Gazipaşa ilkokulu bahçesinde başladı. Öğrenci ve öğretmenler tarafından taşınan dev Türk bayrağı Gazi Paşa ilkokulundan Atatürk anıtına kadar bir kilometrelik kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına Gençlik spor ilçe müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninin ardından program Siverek Kapalı Spor salonunda devam etti.

Kapalı spor salonunda düzenlenen törene Siverek kaymakamı Aziz Gölbaşı, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, ilçe protokolü ve çık sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Burada saygı duruşu ve istiklal marşı sonrasında, öğrencileri günün anlam ve önemi hakkında şiirler okudu, zeybek, jimnastik, halk oyunları gösterisinin ardından müzik dinletisi ile devam etti. Program 
Program 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde çeşitli branşlarda dereceye giren halk oyunları ekibine, okul ve öğrencilerine madalya ve kupa verilişinden sonra son buldu.

AdminAdmin