SİVEREK
Giriş Tarihi : 03-12-2018 20:41   Güncelleme : 03-12-2018 20:51

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Siverek'te çeşitli etkinliklerle kutlandı

Siverek Şehit Ali Öztürk Anadolu lisesinde düzenlenen etkinliklere engellilerde katıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Siverek'te çeşitli etkinliklerle kutlandı

Mahmut İZGÖR - 3 Atalık Dünya Engelliler günü nedeniyle dünyanın birçok yerinde etkinlikler düzenleniyor. Siverek Şehit Ali Öztürk Anadolu Lisesi öğretmenleri günün anısına farkıdanlık oluşturmak için okullarının konferans salonunda bir etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan yardımcısı, öğretim görevlisi Dr. Mehmet Ragıp Görün, Siverek'i İl yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Koçali Aymaz, Siverek engelliler Dernek Başkanı Feridun Şenateş, engelli vatandaşların yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Siverek Şehit Ali Öztürk Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Özge Erkoç " yaptığı açılış konuşmasında, 3 Aralık dünya engelliler gününe dikkat çekmek,  bu konuda farkıdanlık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini, okul olarak sosyal ve kültürel çalışmalara önem verip bu çalışmaları devam ettireceklerini"  belirtti

Rehber Öğretmen Mehmet Fidancı, slayt eşliğinde engelli ailelerin çocuklarına sahip çıkma adına verdiği mücadeleyi, engellerle nasıl davranılması hakkında bilgi aktardı.

Katılımcılar birer konuşma yaparak, günün anlam ve  önemine dikkat çektiler. Koçali Aymaz engelliler gününde bir müjde vererek Siverek işitme orta okulunun ödeneğinin geldiğini yakın bir zamanda okulun engellilerin hizmetine açılacağını müjdesini paylaştı.

AdminAdmin