SİVEREK
Giriş Tarihi : 30-10-2019 19:29   Güncelleme : 30-10-2019 19:29

8 kişilik ailenin tek gözlü odada yaşam mücadelesi

8 kişilik ailenin tek gözlü odada yaşam mücadelesi

Mahmut İZGÖR - Siverek’te tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren Köse ailesinin 11 yaşındaki kızı Birgül, sağlığına kavuşmak istiyor.

Hayriye Mahallesi'nde harabe bir evde yaşayan Kasım Köse, eşi ve 6 çocuğu yaşam mücadelesi veriyor. 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki kızı Birgül’ün tedavi masraflarını karşılayamayan işsiz baba Kasım Köse, kendisine yardımcı olacak hayırseverleri bekliyor.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde tetkikleri yapılan 11 yaşındaki Birgül'ün Ankara Dışkapı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edilmesiyle kara kara düşünen baba Kasım Köse, maddi sıkıntılar nedeniyle kızını sevk edildiği hastaneye götüremiyor.

Maddi durumunun olmaması nedeniyle kızını hastaneye götüremeyen baba Köse, şunları kaydetti: "Çocuğumu hastaneye götürmem gerekiyor ancak durumum yok ve yardım bekliyorum. Çocuğumun hastalığını henüz bilmiyorum ve tek gözlü odada yaşıyoruz. İş bulamadığım iş hamallık yapıyorum."

Yaşadıkları ev nedeniyle diğer çocuklarının da hastalanmasından endişe eden anne Seher Köse, "Kızımın hastalığı var ve Ankara'ya götürmeye maddi durumumuz yok. En son Cuma günü Diyarbakır'a götürdük. Bize çaresi yok, Ankara'ya götürmeniz lazım dediler. Sonuçları çıktı ve durumu aynı. 17 gün hastanede yatırdık ancak hastalığı geçmedi. Durumu aynı ve biz bir şey yapamıyoruz. Şuan durumu hiç iyi değil. Kızım acı çekiyor ve yol parası olmadığı için götüremiyorum. 8 kişiyiz ve tek odada yaşıyoruz ki burası kızıma iyi gelmiyor. Ev neredeyse üstümüze çökecek." diye konuştu.

Ağrılarının dayanılmaz olduğunu söyleyen Birgül Köse ise bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini belirtti. Atak dönemlerinde okula gidemediğini ifade eden Birgül, "En son Diyarbakır'a gittiğimizde Ankara'ya gideceksiniz dediler. Kan değerlerim düşükmüş diye sevkimi yaptılar ama babamın parası olmadığı için gidemedim. 16 gün hastanede yattım, tahlil istediler ama sonuç alamadık. Ağrılarım var, dizlerimde, karnımda ve başımda ağrılar oluyor. Derslerime de çok çalışamıyorum. Ben artık hastalıktan yoruldum, sağlığıma kavuşmak istiyorum." şeklinde konuştu.

AdminAdmin