SİVEREK
Giriş Tarihi : 17-07-2019 20:40   Güncelleme : 17-07-2019 20:40

8 yaşındaki çocuk bağışçı bekliyor

8 yaşındaki çocuk bağışçı bekliyor

Mahmut İZGÖR - Siverek’te hastalık nedeniyle karaciğer yetmezliği yaşayan 8 yaşındaki çocuk, nakil için gönüllü bağışçı bekliyor.

Dicle Mahallesi'nde yaşayan Kubat ailesinin 8 yaşındaki oğlu İsa Kubat'a geçirdiği rahatsızlığın ardından 'karaciğer yetmezliği' teşhisi konuldu.

Durumu her geçen gün kötüye giden çocuk, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildi. Bir süredir hastanede tedavisine devam edilen İsa Kubat, karaciğer nakli yapılacak  gönüllü bağışçı bekliyor.

Çocuğunun acil nakil olması gerektiğini belirten baba Davut Kubat, "Hastalık herkesin başına gelebilecek bir olaydır. Bugün biz yarın siz nakil bekliyor olabilirsiniz. Çocuğum gözümün önünde hastalıkla pençeleşiyor. Rabbim kimseyi bu durum düşürmesin. Ülkemizde bu konuda bağış noktasında eksiklik olsa da duyarlı insanlarımızın yoğun olduğunu biliyorum." dedi.

Duyarlı ve hayırsever vatandaşlardan destek beklediğini söyleyen Kubat, "Çok acil karaciğer nakli olması için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Oğlumun kan gurubu 0 RH  (+) pozitif, aynı kan grubundan olan herkesi bağışçı olmaya davet ediyorum. Bağışçı olmak isteyenler 05323376102 ve 05358709280 numaralı telefondan bana ulaşabilir." diye konuştu.

AdminAdmin