SİVEREK
Giriş Tarihi : 13-04-2017 23:53   Güncelleme : 13-04-2017 23:53

AK Vekil Gülpınar, referandum ziyaretlerini sürdürüyor

AK Vekil Gülpınar, referandum ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, halk oylamasına sayılı günler kala, referandum ziyaretlerini sürdürüyor.

Milletvekili Kasım Gülpınar Siverek ilçesi Güney Mahallesinde gençlerle biraraya gelerek, gençlere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. AK Vekil Gülpınar, 16 Nisan’da EVET oyu verilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildiğinde devletin gerçek sahibinin millet olacağını söyledi.

Hükümete güvenoyunu millet verecek

Bu konuda gençlerin daha çok dikkatli olması gerektiğini ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkına varması gerektiğini belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, “Sevgili gençler. Öncelikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili çok net ve anlaşılır bilgiler edinin ki, sizlerde çevrenizi aydınlatasınız. Yeni sistemde seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulmama sorunu olmayacak. Hükümete güvenoyunu millet verecek. Hızlı ve etkili yönetim; ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hâkim olacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak. Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yasama (Meclis) ve yürütme (Hükümet) güçlenecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, Meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek. Güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi terörle mücadelemize güç katacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin şekilde işletilecek. Terörle etkin mücadele edilecek. Terör Türkiye’nin gündeminden düşürülecek. Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak. İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak. Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, Meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanını ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Kanun yapımında Meclis iradesi hakim olacak” dedi.

Referandum sağcı- solcu, Kürt-Türk-Arap herkesi ilgilendiriyor

Daha sonra bayanların düzenlemiş olduğu toplantıya katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar, orada da 16 Nisan günü mutlaka sandık başına gidilerek EVET oyu verilmesi gerektiğini belirterek, “İnsanımızın huzur ve refahı için, ülkemizin kalkınması için, terör olaylarının kökünün rahatlıkla kazınması için, siyasi istikrarı için mutlaka EVET oyu vermeliyiz. Çünkü referandum sağcı- solcu, Kürt-Türk-Arap herkesi ilgilendiriyor. Partilerle alakası yok. Ne Belediye Başkanı seçiyoruz. Ne Milletvekili seçiyoruz. Biz sadece Hükümet Sistemini değiştiriyoruz ki, geçmişte yaşadığımız kaoslar, çift başlılık bir daha olmasın. Siyasi istikrar devam etsin ki, yatırımlar da devam etsin. Şu anda kaos yoksa, Başbakan ile Cumhurbaşkanı aynı partiden olduğu içindir. Aynı davanın adımı oldukları içindir. Yeni sistemde Başbakan olmayacak. Cumhurbaşkanı kuracağı hükümetin başı olacak. Milletvekilleri de Türkiye Büyük Millet Meclisinin asli görevi olan kanun yapacaklar ve hükümeti denetleyecekler” diye konuştu.

AK Vekil Kasım Gülpınar, pvc imalatı yapan esnaflarla da biraraya gelerek, 16 Nisan’ın önemini  anlatı./Haber Merkezi

AdminAdmin