SİVEREK
Giriş Tarihi : 26-09-2019 20:59   Güncelleme : 26-09-2019 20:59

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunlarından büyük vefa örneği

1977 mezunları siverek'e gelerek vefat eden arkadaşlarının mezarını ziyaret etti

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunlarından büyük vefa örneği

Mahmut İZGÖR - Uzun yıllar Siverek'te eczacılık yapan,  halkın yoksulluktan kurtulması için Avrupa Kırsal Kalkınma projelerini Siverek'te hayata geçiren. İlçenin kırsal mahallerinde yoksul köylülere önderlik yapıp yaklaşık on bin organik nar ağacı yetiştiren Hümanist insan Eczacı Medet Abbasoğlu'nun fakülteden arkadaşları olan Ankara Eczacılık Fakültesi 1977 Mezunlarından Büyük Vefa Örneği göstererek geçtiğimiz yıl vefat eden arkadaşlarının mezarını ziyaret edip dualarla okul arkadaşlarını andılar.

Mezarı başında saygı duruşu ve konuşma yapan Medet Abbasoğlu'nun dostları yaptıkları açıklamalarda onun ilerici, demokrat, ülkesini ve insanını seven, daha öğrencilik yıllarında yoksul üniversite öğrencilerini destekleyen hümanist kişiliğinden söz ederek ruhuna Fatihalar okudular.

Eczacı Abbasoğlu'nun arkadaşları  daha sonra Siverek Belediyesince , Ofis Mahallesinde yaptırılan Eczacı Medet Abbasoğlu  parkını  ziyaret edip parkı gezdiler.

Misafirlerine ev sahipliği yapan Abbasoğlu'nun eşi Bahire Abbasoğlu, eşinin yıllar sonra üniversiteli arkadaşları tarafından hatırlanması kendisine duygusal anlar ve gurur yaşattığını belirterek şunları kaydetti:

"Vefa çok önemli bir duygu. İnsanı insan yapan duyguların en önemlisi. Sevgili eşim, tüm yaşamı boyunca kendisini bölge halkının refah düzeyini yükseltme çalışmasına verdi. O iyi bir insandı, iyi bir baba iyi bir eşti. Dostlarının onu unutmaması bana gurur verdi, kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

AdminAdmin