SİVEREK
Giriş Tarihi : 24-04-2019 22:50   Güncelleme : 24-04-2019 22:50

Arap aşiretinden anlamlı davranış

Yapılan aşiret toplantısında başlık parası geleneğine son verilme kararı alındı

Arap aşiretinden anlamlı davranış

Mahmut İZGÖR - Siverek Karacadağ eteklerinde yüzyıllardan beridir yaşayan, bölgenin kalabalık aşiretlerinden olan Hatipoğlu aşiretinin İbrahim oğulları mensupları Siverek merkezde bulunan Yenişehir taziye evinde bir araya gelerek bölgede ilklere imza attı.

Aşiret mensupları ilk aldıkları kararla yüzyıllardır bölgenin kanayan yarası olan Başlık parası ve kan davalarını önlemek mevcut kırgınlıkları barışla noktalamak amacıyla karar yeni bir dizi karar aldılar.

Hatipoğlu aşiretinin bir kolu olan ve yaklaşık 2 Bin nüfusu bulunan İbrahim oğulları ailesi mensupları Türkiye'nin her yerinden gelen aile büyükleri yaklaşık 200 kadar temsilcisi ile Siverek Yenişehir taziye evinde gerçekleştirdikleri toplantının genel çerçevede aşiret bireylerinin sosyal. Kültürel ve siyasal durumlarına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

İlk kez toplantı yaptıklarını belirten İbrahim oğulları mensupları ilk toplantıda, kan davalarını önleme, bölgede gençlerin kanayan yarası olan  başlık parasını  kaldırılması, bir derneğin  çatısı altında   toplanmayı  toplantının  ikincisinin  mayıs ayında   yapılması  kararı aldıklarını  belirtiler.

AdminAdmin