SİVEREK
Giriş Tarihi : 28-03-2019 23:56   Güncelleme : 28-03-2019 23:56

Atık malzemelerden sanat eserleri çıkardılar

Atık malzemelerden sanat eserleri çıkardılar

Baran Besra ÜTLU - Siverek’te, lise öğrencileri 'çöpü çöpe atmayalım, çöpü sanat yapalım' projesi kapsamında basit çöp artıklarından sanat eserleri oluşturdu. 

2023 Eğitim Vizyonu programı kapsamında Siverek Anadolu Lisesi öğrencileri, Görsel Sanatlar öğretmeni Mevlüt Eser öncülüğünde toplumsal ve çevre bilincinin oluşturulmasının hedeflendiği projeyle, gazoz ve değişik kapaklar, eski paralar, taş, çivi, vida, metal, düğme, gibi atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü.

Atölyede yapılarak sergilenen eserler, davetlilerin beğenisini toplarken açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, "2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Siverek Anadolu Lisesi okul idaresi ve öğrencilerimizin yapmış oldukları beceri atölyesinde çöpü çöpe atmayalım, çöpü sanat yapalım projesini arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ettik. Çöpten çok güzel sanat eserleri oluşturmuşlar. Bu projede emeği geçen okul müdürü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Öğrencilerin çevreye duyarlılığını artırmak amacıyla proje başlattıklarını dile getiren Görsel Sanatlar Öğretmeni Mevlüt Eser, "Öğrencilerimizin kullanıp bitirmiş oldukları tüketmiş oldukları çöpe atılacak malzemeleri tekrar doğaya kazandırmak amacıyla bu çöplerden çok güzel eserler ortaya çıkarıyoruz. Bu projemizin ilk şartı kullandığımız parçaların işe yaramayacak olması ve atıl durumda bulunmalarıdır. Bu sayede bir nebzede olsa çöp yığınlarının önünde geçmiş olacağız ve bunları tekrar doğaya kazandıracağız" dedi.

Biriktirdikleri atık malzemelerle harika sanat eserleri oluşturduklarını söyleyen 12. sınıf öğrencisi Esra Nur Fıratoğlu, "Ben çöplere atılmış gazoz kapaklarını toplayarak bir üzüm salkımı eserini oluşturdum. Oluşturduğumuz eserleri değişik boyalarla boyayarak çok güzel sanat eserleri oluşturduk" diye konuştu.

Amaçlarının atık malzemelerden sanat eserleri oluşturmak olduğunu belirten sayısal sınıf öğrencisi Elif Ulucan, tüm okulların bu gibi projeler yapması tavsiyesinde bulundu.

Atölyenin açılışı için düzenlenen törene Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AdminAdmin