SİVEREK
Giriş Tarihi : 03-09-2018 20:00   Güncelleme : 03-09-2018 20:00

Balkonlar isot açtı

Siverekli kadınların kurutmalık telaşı yeniden başladı

Balkonlar isot açtı

Baran Besra ÜTLU - Her yıl olduğu gibi bu yılda Siverekli kadınların kış aylarında yemeklerde tüketeceği kurutmalık telaşı yeniden başladı.

Siverekli kadınlar kışa aylarından tüketmek, bir kısmını da satıp aile bütçelerine katkıda bulunmak için biber, patlıcan domates gibi sebzeleri kurutup kışa aylarında yemeklerde kullanmak üzere güneşte kurutmaya bırakıyorlar.

Daha önce tek katlı toprak çatılı evlerin damında kurutmalıkları ipe sarıp güneşe bırakan Siverekli kadınların işi çok katlı apartmanların yapılmasıyla kurutmalık işleri de zorlaştı. Kurutmalık alanları daralan Siverekli kadınlar yer bulamadıkları için kurutmalıklarını çok katlı binaların balkonlarına asıp kurutmaya çalışıyorlar.

Her yıl tonlarca biber,patlıcan ve  domatesin kurutmalık için kullanıldığını belirten Emine Demir isimli bayan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Eskiden çok katlı binalar yoktu,evlerimizin avlusunda ve tek katlı çatılarımızda kurutmalıklarımızı rahatlıkla  çıkarıyorduk ev ihtiyacımızın fazlasını da satıp aile bütçemize  katkı yapıyorduk, şimdi çok katlı binalara geçtik kurutmalık işimizde zorlaştı artık herkes kurutmalıklarını güneş alan balkonlarda kurutmaya çalışıyor, gittikçe işimiz daha zorlaşıyor" dedi.

AdminAdmin