SİVEREK
Giriş Tarihi : 15-03-2019 00:23   Güncelleme : 15-03-2019 00:23

Başhekim Tosun'dan Tıp Bayramı besajı

Başhekim Tosun'dan Tıp Bayramı besajı

Baran Besra ÜTLU - Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Tosun, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sağlık çalışanlarının canla başla çalıştıklarını dile getiren Tosun, şu ifadeleri kullandı:

"Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizin odağında insan bulunmaktadır. İnsanın en temel haklarından biri de sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürme hakkıdır. Bu inançla ülkemiz anayasasında her yurttaşın sağlıklı yaşama hakkı olduğunu garanti altına almış, devlete de sağlık kurumları kurmak, bunları işletmek, denetlemek ve vatandaşlara daha kaliteli bir sağlık hizmeti verme yükümlülüğü yüklenmiştir."

Türkiye'nin sağlık alanında devrim yaptığını belirten Başhekim Tosun, "Cumhuriyet'in getirdiği kapsamlı reformlar ve hizmetler sayesinde 1928 yılında sadece bin 078 doktor ve bin 694 sağlık görevlisine sahip olan Türkiye, bugün 125 binden fazla doktora ve 315 binden fazla hemşire, ebe, eczacı ve sağlık memuruna sahiptir. Türkiye her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük atılımlar yapmış, halkımızın hak ettiği kaliteli sağlık ve bakım olanaklarına erişmek için önemli adımlar atmıştır." diye konuştu.

Siverek'te yaklaşık 300 bin nüfusa hizmet etmeye gayret gösterdiklerini dile getiren Tosun, "Siverek'te sağlıklı bir toplum olabilme yolunda hastanemizde yeni yönetim ekibimiz ve her alanda yanımızda olan 650 çalışanımızla var gücümüzle çalışmalarımızı planlamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın "14 Mart Tıp Bayramı" kutlu olsun." dedi.

AdminAdmin