SİVEREK
Giriş Tarihi : 15-01-2019 00:19   Güncelleme : 15-01-2019 00:23

Başkan inan: "Yolda kalmamak için araçların bakımını mutlaka yaptırın"

Başkan inan:

Mahmut İZGÖR - İçinde bulunduğumuz çetin kış günleri sadece insanları hasta etmiyor. Çetin geçen kış günleri bakımı yapılmayan araçları, hasta edip yolda bırakıyor.

Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan ile Küçük sanayi sitesinde bulunan oto tamir ustaları vatandaşların araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerektiğine dikkat çekerek sürücülerin soğuk hava şartlarına hazırlanmasını, kışı rahat geçirmek için araçların mutlaka bakımlarının yapılması tavsiyesinde bulundular.

Havaların soğumaya başlamasıyla araçların lastik, motor ve fren sistemi gibi önemli olan aksamlarında bakım yapılması, sürücülerin kışın yolda kalmaması ve sonradan ortaya çıkacak yüksek maliyetli olası arızaların önlenmesi açısından önem taşıyor.

Sürücülerin kışın yolda kalmamaları için antifiriz seviye ve dereceleri, lastik diş derinlikleri, motor, aks ve ön takımlar başta olmak üzere detaylı olarak araç bakımının yapılmasının önemli olduğunu belirten Oda Başkanı Hacı İnan araç sahiplerinin, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları noktasında uyarılarda bulundu.

Kışın araç kullanmanın zor olduğunu, bu nedenle araçların kış şartlarına göre hazırlanması gerektiğini söyleyen İnan "Araçların kış bakımları mecbur yapılması gerekiyor. Araçların antifrizi, yağı, tekerlek kayışları, balata bakımları bunlar mecbur olan bakımlardır." dedi.

Kışlık bakımların yapılmadığı takdirde sabah aracı çalıştırmada zorlanma görülebileceği gibi yakıtın da artacağına dikkat çeken İnan, antifrizin araçların kışlık bakımı için yeterli olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu bakımlar yapılmadığı zaman kış aylarında hem yolda kalmalar ve hem de olur, masraflar bir iken iki olur. Bu bakımdan kışlık bakım mecburi yapılmalıdır. Kış bakımında özellikle öncelik olan antifrizdir. Araca antifriz konulduğu zaman bazı şoför arkadaşlarımız kış aylarında ki bütün bakımlarının bittiğini zannediyorlar, ama öyle değil. Sadece antifriz de bakım yetmiyor. Yağ bakımı başta olmak üzere diğer bakımları da önemlidir. Ama önemli olanı antifrizdir. Antifriz kış aylarında hava çok soğuk olduğundan dolayı motordaki don olayını engelliyor. Bundan dolayı antifriz bakımı önemlidir. Antifriz sadece kış ayları için değildir arabanın hem yazlık hem kışlık bakımları içindir. Çünkü antifriz çürümeyi, motorun erken açılmasını engeller, bunun içidir ki araç sahipleri kışı oluşa bilecek aksaklıkları, önlemek ve yolda kalmamaları adına araçlarının bakımını mutlak yapmaları gerekir " dedi.

AdminAdmin