SİVEREK
Giriş Tarihi : 24-04-2019 22:46   Güncelleme : 24-04-2019 22:46

Başkan Yardımcısı İzol’dan örnek davranış

Başkan Yardımcısı İzol’dan örnek davranış

Mahmut İZGÖR - Siverek Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilen Eczacı Hasan İzol, ziyaretleri sırasında getirilen çiçeklerin gelirini yetimler yararına bağışladı.

Bir süre önce belediye başkan yardımcılığına atanan ve ardından göreve başlayan Hasan İzol, hayırlı olsun ziyaretleri dolayısıyla gönderilen çiçekleri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen yetimler buluşmasına bağışladı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Siverek Yardımlaşma Derneği’nce (Siyar-Der) düzenlenen yetimler buluşmasına katkı sağlamak amacıyla çiçeklerin yanı sıra maddi destekte de bulunan İzol’un davranışı, takdir topladı.

Toplum olarak her zaman yetimlerin yanında olunması gerektiğini belirten İzol, “Toplum olarak yetimlerimizin her zaman yanında olmalıyız, bu konuda çokça hadisler bulunmaktadır. Müslümanlar, toplumun zayıf kesimini oluşturan yetimler, öksüzler, kimsesizler ve muhtaç durumda olanlara yardımcı olmakla yükümlüdür. Onların yeme içme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak; onlara eğitim imkânı sağlamak ve psikolojik destek sunmak gibi çok çeşitli yardımlarla yetim, muhtaç ve kimsesizleri topluma kazandırmak Müslüman bireyin görevidir. Çünkü dinimize göre yetimler, öksüzler, muhtaç ve kimsesizler topluma emanettir. Yetimler de toplum için birer emanet olduğundan özenle korunmaya ve bakılmaya muhtaçtır. Makam ve mevkiimiz ne olursa olsun önce insanlık görevimizi yerine getirip kimsesizlerin kimi olmalıyız.” dedi.

AdminAdmin