SİVEREK
Giriş Tarihi : 23-05-2019 17:05   Güncelleme : 23-05-2019 17:05

Bayram üstü esnafın yüzü gülmüyor

Siverek'te ekonomik kriz nedeniyle esnaf kepenk kapatıyor

Bayram üstü esnafın yüzü gülmüyor

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve tarım işçilerinin Bayram öncesi ilçe dışına çıkması esnafları zor durumda bıraktı.

Ülke genelinde ekonomide esen ters rüzgârları Siverek'te de ters esince birçok esnafın iş yerini kapattığı öğrenildi.

Yaşanan ekonomik durgunluk yüzünden kepenk kapatan esnafın yanı sıra kepengi açık olup umutları bayram alışverişinde olan Siverekli esnafların maalesef bayramda da yüzleri gülmeyecek. Her yıl ilçeden yaklaşık 35 bin insan tarımsal alanda çalışmak üzere ilçe dışına çıkıyorlar. Bu durumda esnafların işlerini olumsuz etkiledi.

İlçede yaşanan ekonomik durgunlukla ilgili Siverek Terziler esnaf sanatkârlar odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Her geçen gün işlerinde kırılmalar olduğu esnaf ve sanatkârlarımızın ülkemizde döviz de yaşanan kur artışı, giderlerin maliyeti ve büyük işletmelerin açılmasıyla birlikte esnaf ve sanatkârlar bitme noktasına geldi. Birçok esnafımız önceki birikimlerini harcamak zorunda kaldı. Son bir kaç yıldır işlerden büyüme sağlayamadık. Elimizde olan birikimler tükendi ve üstüne borçlandık, bu borçları da ödeyemez duruma geldik. Öte yandan şikâyetlerini dile getiren esnaflarımız son bir kaç yılda birçok esnaf komşularının borç batağına girdiğini ve bu yüzden kepenk kapatmak zorunda kaldığı dile getirdi. Bir an önce hükümetimizin esnaf ve sanatkârlarımıza bir kurtarma reform veya paket hazırlamasını istiyoruz" dedi./Haber Merkezi

AdminAdmin