SİVEREK
Giriş Tarihi : 22-11-2018 22:41   Güncelleme : 22-11-2018 22:45

Beş yıl oldu bir çivi çakılmadı

Siverek Belediye Başkanı’nın seçim vaadi, büyük şehir belediye başkanının sözleri havada kaldı

Beş yıl oldu bir çivi çakılmadı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek kayak merkezi olan 1919 rakımlı Karacadağ, Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bölgenin tek kayak merkezi olan Karacadağ, kayak merkezinin turizme kazandırılması amacıyla bu güne kadar defalarca söz verildi. Belediye Başkanı Resul Yılmaz seçim vaadi kitapçığında karacadağın kayak merkezinin turizme kazandırılacağına dair söz vermesine rağmen, bu güne kadar belediye tarafından ne bir ağaç dikildi, nede bir çivi çakıldı. Siverek Belediyesi karacadağ kayak merkezinin sorumluluğu büyükşehir belediyesinde olduğunu belirterek sorumluluktan kaçtı.

Büyük Şehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi karacadağ kayak merkezinde gerekli düzenlemeleri yapıp sosyal tesisler dahil hizmetin aktarılacağını gazetecilere belirmemesine rağmen aradan yıllar geçti ne küçük şehir nede büyükşehir karacadağ kayak merkezinde sosyal tesis ve çevre düzenlemesi yapamadılar.

Bölgede yaşayan vatandaşlar siyasetçileri sözlerine sahip çıkmaya davet ederek şunları kaydettiler:

"Karacadağ kayak merkezi bölgenin tek kayak merkezi durumunda, Şanlıurfa'dan, Mardin'den, Diyarbakır'dan insanlar buraya gelip kaymak istiyorlar ancak yolun kötü oluşu vatandaşların zamanını alıyor konaklama tesisi olmadığı için vatandaşlar günü birlik gelip gitmek zorunda kalıyorlar. Bölgede çevre düzenlemesi yapılsa yaz kış karacadağ turizme kazandırılır. Söz verenlerin  sözünde durmalarını hatırlatır tüm yetkililerin bu konuda çaba sarf etmelerini bekliyoruz" açıklamasında bulundular./Haber Merkezi

AdminAdmin