SİVEREK
Giriş Tarihi : 07-04-2017 00:44   Güncelleme : 07-04-2017 00:44

Bizim bizden başka dostumuz yok

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Siverek’te bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu

Bizim bizden başka dostumuz yok

Nuri ÇELİK - Bakan Faruk Çelik'e Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet kasım Gülpınar Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yıldıztekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Belediye Başkanı Resul Yılmaz eşlik etti.

Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar Bakan Çelik ve beraberindekiler onuruna öğlen yemeği verdi.

Yemeğin ardından Bakan Çelik Cumhuriyet Caddesi ve Sipahi pazarında esnafları ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Çarşı Ziyaretinin ardından Bakan çelik İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezinde Sivil toplum kuruluşları, kanat önderleri ve muhtarlarla bir toplantı yaptı.

Bakana Çelik Sivereklilerden güçlü bir evet beklediğini belirterek isim vermeden HDP'li milletvekillerin,  izledikleri siyaseti eleşetrirek şunları kaydetti:

"Öteden beri bu coğrafyadan yaşananların şahidi sizlersiniz, ne istiyorlar bizden ne istiyorsunuz ya bizden, biz kardeşiz "Bu topraklar üzerinde çok ciddi şekilde oyun oynamak isteyenler var. Öteden beri bu coğrafyada yaşananları gerçek şahitleri sizlersiniz. ne istiyorlar bizden, ne istiyorsunuz bizden, biz kardeşiz. Kürdüyle, Zazasıyla, Arabıyla, Ezidisiyle say sayabildiğin kadar bu millet etle tırnak olmuş. Kimsenin kimseden farkı yok. Niye siz rahatsız oluyorsunuz bizim kardeşliğimizden. Derdiniz ne? Dert çok açık, bu coğrafya, bu bölge kalkınmasın, gelişmesin. Buradaki hayat standardı yükselmesin. İşsizimiz iş bulmasın, çaresizimiz çare bulmasın, derdine derman olacak yol bulmasın diye maalesef üzerimize çok ciddi şekilde öteden beri geliniyor. Bugüne kadar gizli geliyorlardı, kapalı geliyorlardı, bilemiyorduk acaba düşman bu mu, düşman başkası mı seçemiyorduk. Şimdi görüyoruz artık, perdenin önündeki düşmanlarda perdenin arkasındaki düşmanlar kim bunları net bir şekilde gördük. Bizim bizden başka dostumuz yok Milletvekilleri mecliste konuşsun, her şeyi konuşalım, her şeyimizi tartışalım ama medenice tartışalım, demokrasi kültürü içerisinde tartışalım. Bu millet bu imkanı verdi, bu imkanı nasıl kullandılar, sizlerden yani oy aldıkları insanlardan talimat değil, başka yerlerden talimat almaya başladılar ve memleketi tekrar kan revan haline dönüştürdüler. Bu noktada devletin bu kadar müsamaha, bu kadar hoşgörü, bu kadar kucaklama tavrından politikasından sonra yapılan bütün bu ihanet girişimleri bir şeyi ortaya koydu. Bunlar kendi akıllarıyla hareket etmiyorlar. Arkalarında bir güç, arkalarında akıl verenleri, bunlara bu hareketleri yaptırıyorlar. Dolayısıyla devlet devletliğini ortaya koydu, milletten yanayız, Kürt bizim, Zaza bizim, Arap bizim, Türk bizim, alevi bizim, sunni bizim. Bu memlekette birlik içerisinde kalkınmadan yana, gelişmeden yana, bütün vatandaşlarımız bizim, ama terörist bizim değil, o bizim sınırlarımızın dışında kalır.." diye  konuştu

Gençlik merkezinde düzenlenen toplantını ardından sor cevap bölümünde basın kapalı devam etti.

Gençlik merkezinde ki programın ardından Siverek Belediyesinin yeni yaptığı üç şehidin isminin verildiği parkların açılışını yaptı.

Yenişehir mahallesinde düzenlenen törende İstanbul Beşiktaş'ta bombalı saldırı sonucunda şehit olan polis memuru Süleyman Sorkut, Hakkari'de yola döşenen bombanın patlatılması sonucu Şehit Düşen Er Orhan İkrarlı ile 15 Temmuz darbesi teşebbüsü sırasında şehit düşen sivil vatandaş Suat Aloğlu isimli üç Siverekli şehidin adının verildiği park Bakan Çelik milletvekilleri il emniyet müdürü ve askeri erkan ile üç şehidin ya yakınları katıldı.

Bakan çelik üç şehidin isminin verildiği parkın açılışını şehit yakınları ve katılımcılarla birlikte yaptı.

Bakan çelik burada yaptığı konuşmada şehitleri rahmetle andığını belirterek şunları kaydetti" şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Millet olmak devlet olmak kolay bir hadise  değil yanı  başımızda   bayraktan yoksun,vatanından yoksun kardeşlerimiz var"

Bakan çelik ve beraberindekiler daha sonra ilçe kaymakamlık binasına geçerek basına kapalı bir toplantı yaptı.

AdminAdmin