SİVEREK
Giriş Tarihi : 28-05-2018 18:24   Güncelleme : 28-05-2018 18:24

Bunlar Siverekli Suriyeliler

Bunlar Siverekli Suriyeliler

Mahmut İZGÖR - Suriye İç savaşından kaçıp Siverek ilçesine yerleşen yerleştikten sonra Siverek'te ticaret adım atan Suriyeli Nasser Dali isimli Suriyeli vatandaş Siverek'te ilk kez vergi kaydını yapıp Siverek Terziler Odasına üyelik işlemini yaptı.

Yusuf Sami caddesi üzerinde konfeksiyon ve güzellik malzemeleri satışını yapan mağaza sahibine oda üyelik Belgesini Siverek Terziler Odası Başkanı Hanifi Ay veri. İş yerinde Suriyeli Nasser Dali'nin belgesini veren Terziler Odası Başkanı Ay yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Siverek'te ilk kez bir Suriyeli vatandaşın odamıza kaydını yapması ve vergi mükellefi olması bizi sevindirdi. Bazı vatandaşlarımız mesleklerini merdiven altında yapıp  kayıtsız çalışmalarına   rağmen   savaştan kaçıp   Siverek  gelen kısa  sürede   vergi kaydı ve oda  kaydını  yapan   kardeşimize  teşekkür  ediyorum yaptığı örnek bir  davranıştır.

Savaştan kaçıp hayata tutunmaya   çalışan  binlerce Suriyeliden   biri olan Suriyeli Nasser Dali, Kardeş Türkiye   ve Siverek  halkına çok teşekkür  ediyorum, Siverekliler  mert ve misafirperverdir  dünyada bir örneklerinin  bulunacağını  tahmin etmiyorum, yaşam tutunup ayakta  kalmak için  üç yıldan sonra   bir iş yeri açtık usluna uygun vergi ve  oda kaydımızı yaptık  bize  destek olan   herkese  teşekkür ediyorum

AdminAdmin