SİVEREK
Giriş Tarihi : 29-04-2019 23:05   Güncelleme : 29-04-2019 23:05

Çöpten topladıklarıyla atık maddelerle sanat eseri yaptılar

Öğrenciler atık malzemelerle yaptıkları eserleri sergilediler

Çöpten topladıklarıyla atık maddelerle sanat eseri yaptılar

Mahmut İZGÖR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde sürdürülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Siverek Anadolu Lisesinde "Çöpü çöpe atmayalım, çöpü sanat yapalım" sloganıyla Emine Erdoğan'ın projesine sergileriyle destek verdi.

Siverek Anadolu lisesi öğrencileri okuldaki boş bir sınıfın atölye olarak kullanıldığı proje kapsamında atık malzemeleri toplayan öğrenciler, tutkalla tuval üzerine yerleştirdikleri malzemeleri boyayarak tablo haline getirdi.

Yaklaşık 6 aylık çalışmanın ardından tamamlanan tablolar, okul idaresi ve öğrenciler tarafından  ilçenin Hürriyet caddesi üzerinde bulunan Lezgo Parkı'nda sergilendi.

Sergi için yaklaşık 6 ay çalıştıklarını belirten 11'inci sınıf öğrencisi Koçer Gençdal, "Öğretmenimiz kendi yaptığı tabloyu çok beğendik ve aynısından yapmak istedik. Çevremizdeki atık malzemeleri toplayarak tuval üzerine tutkalla yapıştırdık. Daha sonra siyah onun da üstüne altın yaldız sprey boya yaptık. Eserlerimiz ile de bugün sergi açtık." diye konuştu.

Sergiye ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Gençdal, şunları söyledi:

"Bizim sergiyle amacımız atık malzemeleri tablo olarak da değerlendirebiliriz. Çöplerimizi doğaya atıp kirletmeyelim, doğamızı temiz tutalım."

Atık malzemeleri toplayarak tuval üzerine yerleştirip tablo haline getirdiklerini ifade eden 12'nci sınıf öğrencisi Derya Gümüştaş ise tabloların tamamlanmasının ardından sergilediklerini söyledi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Mevlüt Ecer de atık malzemelerin geri dönüşümle doğaya zarar vermeden kullanıldığını söyledi.

Serginin açılışına Siverek Belediye Başkan Vekili Mahmut Güzen, Uygulamalı Bilim Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Ragıp Görgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, STK Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AdminAdmin