ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 13-04-2017 23:51   Güncelleme : 13-04-2017 23:51

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen’den EVET çadırları ve bürolarına ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen’den EVET çadırları ve bürolarına ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, referandum çalışmaları nedeniyle geldiği memleketi Şanlıurfa’da bir dizi toplantılar, konferans ve seminerlere katılarak özellikle gençleri bilgilendirirken, bir yandan da Urfalı aileleri bir araya toplayarak hem hasret giderdi, hem referandum hemde Urfa’nın Kurtuluş yılları ile ilgili ilk defa duyulan ve öğrenilen bilgiler verdi, film izletti.

Belli zamanlarda da şehrin çeşitli bölgelerinde açılan EVET büroları ve çadırlarını da ziyaret ederek, oralarda yapılan çalışmalar konusunda bilgi aldı, fikir verdi.

Beraberinde kendisinin Özel Kalem Müdürü Recep Aydın, AK Parti Karaköprü Belediye Meclis üyesi Mehmet Nimetoğlu, Haliliye Belediye Meclis üyesi Halil Yetkin, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kayral, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tahir Güllüoğlu, Kadir Hatipoğlu, İl Gençlik Spor Şube Müdürü Murat Önen, Müze Müdürü Celal Uludağ, Eğitimci/Yazar Müslüm Abacıoğlu ile birlikte Rabia Meydanındaki EVET çadırını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, orada bulunan görevlilerden ŞUSKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Hüseyin Aslıhan’dan yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler aldıktan sonra, orada bulunan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Okuyalım, okutalım, anlatalım

Neden EVET verilmesi gerektiği konusunda hiç kimsenin aklında hiçbir bir kuşku kalmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, “Anayasa Maddeleri ile ilgili broşürler, açıklamalar, gazeteler herkese ulaştırılmalı. Kimlerin hayır dedikleri hatırlatılmalı ve onların ülkemize, milletimize, insanlarımıza yaptıkları zararlar açıklanmalı. Sandıktan ne çıkarsa çıksın mevcut Cumhurbaşkanına da, Hükümete de bir zarar gelmeyeceğinin belirtilmesi, aksine EVET çıkması halinde Cumhurbaşkanının başkanlığında kurulacak Hükümetin ülkeyi idare edeceğini, seçilecek Milletvekillerinin ise sadece kanun çıkaracağını ve hükümeti denetleyeceğini anlatmamız gerek. Siyasi istikrar neticesinde işlerin düzene gireceğini, kaoslar olmayacağını, olabilecek olumsuzlukların ise en çabuk şekilde düzeltilebileceği herkesin bilmesi lazım. Okuyalım, okutalım, anlatalım. Ben insanlarımızın sağduyusuna güveniyorum. Zaten Urfa’mız teröre, yanlışa hiçbir zaman prim vermediği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın da yanında olmuştur” dedi.

Büroda Muhtarlar ve Suriyelilerle sohbet

Daha sonra Yenişehir Mahallesinde bir EVET bürosunu da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, orada da görevlilerden Faruk Uludağ ve Halil Özbek’ten yaptıkları çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Büroda toplanan Mahalle Muhtarları ile ilgili bir süre sohbet etti. Vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Büroya gelen Suriyeli Mültecilerden Suriye Adalet ve Kalkınma Partisi kurucuları ve Suriyeli Türkmen Avukat Ekrem Dede’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, onların sorunlarını ve taleplerini dinledi, elinden geleni yapacağını, destek olacağını söyledi.

Önen’in EVET Bürosu ziyaretinin bir bölümünde Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da hazır bulundu./Haber Merkezi

AdminAdmin