ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 02-10-2017 19:31   Güncelleme : 02-10-2017 19:31

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen: “Aile; milli ve manevi değerlerin öğrenildiği bir okuldur ve çocuklar da öğrencileridir”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen: “Aile; milli ve manevi değerlerin öğrenildiği bir okuldur ve çocuklar da öğrencileridir”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, Aile Günü ve Dünya Çocuk Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında; ailenin bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği bir okul olduğunu, aileyi meydana getiren bireylerden olan çocukların ise o ailenin adeta öğrencileri olduğunu söyledi.

 

Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur

Basit bir açıklama ile karı-koca, ana-baba ve çocuklardan meydana gelen en küçük insan topluluğuna aile denildiğini ve 2 Ekim gününün Aile Günü olarak kutlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A. Emin Önen, “Bir Millet için ailenin önemi çok büyüktür. Çünkü milletin temeli ailedir. Ailelerin birleşmesinden Millet meydana gelir. Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur. Aile, bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği bir okuldur. Allah'a, vatan ve millete karşı borçlu olduğumuz vazifeler önce ailede öğrenilir. Küçükler ailede büyüklerin davranışlarını görerek taklid eder, devamlı olarak gördüğü hareketler ruhunda iyice yerleşir ve alışkanlık haline gelir. Böylece çocuğun ahlâki yapısı ve kişiliği oluşur. Türkiye’de aile kavramı çok önem taşır. Bu vesileyle hemşehrilerimizin, milletimizin Aile Gününü tebrik ediyorum” dedi.

Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyoruz

Çocukların ailelerin adeta meyvesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, “Bilindiği gibi; Ekim Ayının İlk Pazartesi Günü Dünya Çocuk Günü olarak kutlanır. Ailelerin neşe kaynağı çocuklardır. Çocuk, bugünün küçüğüdür; ama yarın büyüyecek, oku­yup çeşitli mesleklerde çalışıp ailesine, milletine ve devletine yararlı bir insan olacaktır. Bir çocuğun eğitim alıp ailesine, milletine ve devletine yararlı olabilmesi için sağlıklı olması ve iyi bir eğitim alması gerekir. Yarınlarına önem veren milletler, çocuklarına bugünden önem verirler. Onların iyi yetişmeleri için çalışırlar. Okullar, Çocuk Kütüphaneleri, Çocuk Tiyatroları, Parklar, Bahçeler yaparak çocuklarının daha iyi yetişmeleri için çaba gösterirler. Okullarda çocukların eğitim ve öğretimleri için dikkatli ve özenli çalışmalar yapılmaktadır. Annelerimiz, babalarımız ve öğretmenlerimiz çocukların daha iyi yetişmesi için çaba gösterirler. Çocuklar da onların bu çabalarını boşa çıkarmamak için iyi çalışmalı. Büyüklerimizin sözlerini dinlemeli. Yavrularımızın geleceğimize yakışır bir şekilde yetişmeleri, araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, yeniliklere açık bireyler olarak geleceğe hazırlanmaları için önce aileye sonra da öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Bugün, maalesef, dünya üzerinde zuhur eden savaşlardan, gelir adaletsizliğinden, yoksulluktan, salgın hastalıklardan en çok çocuklar etkileniyor, en çok çocuklar zarar görüyor. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Mazlumun yanında olmayı şiar edinmiş bir kültür ve medeniyetin mensupları olarak, gücümüz ve imkânlarımız ölçüsünde dünya barışına katkı sağlamaya devam ediyor, bu vesileyle gittiğimiz, ulaştığımız her coğrafyada çocukların yüzünü güldürmek için özel bir gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Günü’nü kutluyor, çocuklarımızın çok daha huzurlu ve aydınlık bir geleceğe sahip olmaları umuduyla, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu.

Çocuğun en önemli temel haklarından birinin yaşam hakkı, diğerinin ise eğitim hakkı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, dünyada huzur ve barışın temininin çocukların korunmasına ve iyi yetişmesine bağlı olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde yeni görevi olan Çin Halk Cumhuriyeti / Pekin Büyükelçiliği görevine başlayacak olan Abdülkadir Emin Önen, “Dünyanın bir bölgesinde çocuklar neşe içinde oynarken, diğer taraftan Filistin’de, Suriye’de, Yemen’de, Afrika’da çocuklar savaşın, açlığın, yoksulluğun pençesinde kıvranıyorlar. Bu durumun bir an evvel düzeltilmesi için elimizden geleni esirgemiyor ve bol bol dua ediyoruz” diyerek üzüntülerini dile getirdi./Haber Merkezi

AdminAdmin