ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 25-07-2017 20:08   Güncelleme : 25-07-2017 20:08

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen: “Milletimiz her türlü yokluğa rağmen istiklal destanı yazdı”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen: “Milletimiz her türlü yokluğa rağmen istiklal destanı yazdı”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının 94. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Önen mesajında, 94 yıl önce bu gün, milletimiz her türlü yokluğa, yoksulluğa ve imkansızlıklara rağmen istiklal destanı yazdığını söyledi.

Milletimiz, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini dünyaya kabul ettirmiştir

Bugün, Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının 94. Yıldönümü olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, “Aziz milletimizin her türlü yokluğa, yoksulluğa ve imkânsızlıklara rağmen yazdığı istiklal destanı, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanında tescil edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; Türk Milleti Lozan Anlaşması ile bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr Antlaşmasını yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bütün dünyaya kabul ettirmiştir. Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de varlığına kasteden çeşitli saldırılara karşı bir beka mücadelesi yürütmektedir. Bu beka mücadelesinde en büyük güç kaynağımız, yaklaşık bir asır önce olduğu gibi kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla milletimizin tamamının istiklal ve istikballerine olan sarsılmaz bağlılıklarıdır. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz gününü 16 Temmuz’a bağlayan gece Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış içimizdeki hainlerin kanlı darbe girişimi karşısında sergilenen direniş, milletimizin ne kadar kararlı olduğunu; vatanı, bağımsızlığı ve iradesini korumak için neleri göze alabileceğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Milletimiz, hainlerin tank ve toplarına göğüslerini siper etti

İçimizdeki hainler eliyle gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsüne karşı milletimizin bütün fertlerinin ülkemizin her yöresinde adeta ayaklandıklarını ve hainlerin tank ve toplarına göğüslerini siper ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, “Milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta dile getirdiği ‘Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan’ ilkeleri etrafında birleşmiş, kenetlenmiştir. Türkiye değerlerinden, ilkelerinden ve aziz milletimizin yiğitliğinden cesaret alarak hedefleri doğrultusunda ilerlemeyi sürdürecektir. Lozan Barış Antlaşmasının 94. yıldönümünde, vatanımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu./Haber Merkezi

AdminAdmin