ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 07-03-2017 23:39   Güncelleme : 07-03-2017 23:39

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, Şanlıurfalı ailelerle

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, Şanlıurfalı ailelerle

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen Referandum çalışmaları için geldiği memleketi Şanlıurfa’da bir gurup yerel ailelerin ileri gelenleri ile bir araya geldi. Referandum ağırlıklı karşılıklı fikir alış verişinde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, 16 Nisan 2017 günü oylanacak olan 18 maddeyi tek tek açıkladı ve destek olmaları ricasında bulundu.

Beraberinde Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Av. Osman Uludağ, Haliliye Belediyesi Meclis üyesi Halil Yetkin, Karaköprü Belediye Meclis üyesi Mehmet Nimetoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kayral, Kadir Hatipoğlu, İbrahim Kayıhan Güllüoğlu, Gazeteci/Eğitimci/Yazar Müslüm Abacıoğlu, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Tahir Güllüoğlu ve Ömer Hacıkamiloğlu, kendisinin Cumhurbaşkanlığındaki Özel Kalem Müdürü Recep Aydın ile birlikte yaklaşık 80 ailenin ileri gelenleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A.Emin Önen, öncelikle çok kıymetli hemşehrileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “16 Nisan halk oylamasına yaklaşırken Urfa'da siz kıymetli büyüklerim ile bir araya geldik. Katılımlarınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Değerli büyüklerim; biliyorsunuz ki, önümüzde EVET demenizi beklediğimiz bir referandum var. Biz rejim değiştirmiyoruz, bu çok net ve açıktır. Biz bir hükümet sistemi değiştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin tek adamlık, diktatörlük gibi cümlelerle ifade edilmesine de inanmayınız. Cumhurbaşkanımızın şimdiki yetkileri, yeni sistemdekinden çok daha fazla. Bunlara prim verilmemelidir. 1982 Anayasasındaki Cumhurbaşkanlığı tanımında Cumhurbaşkanını tam bir koruma altına alıyor. Bütün vesayet kurumları üzerinde her ne kadar parlamenter sistem olsa da üstünde sembolik diye başlayıp birçok yetkiyle donatılması doğru bir şey değildir. Yeni sistem diyor ki ‘uzlaşın, birlikte olun, çözümler arayın ve Türkiye’nin önünü tıkamayın’. Biz diyoruz ki AK Parti olmasa da, Recep Tayyip Erdoğan olmasa da yarınlarımızda da bu istikrar sürsün. Şu anda Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın uyum içersinde hareket etmesinin en önemli sebebi de ikisinin de aynı dava arkadaşı olmasından, aynı partiden olmasından kaynaklanmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan var diye bu kadar sütliman gidiyor her şey. Çünkü güçlü bir liderlik var. Biz onların olmadığı zamanı düşünerek bu hamleleri yapıyoruz. İstihdamın önünü açmak, ekonominin önünü açmak istiyoruz. Bunun ötesinde darbelere son vereceğiz” dedi.

% 51 oy alan, yani 30 bin oy alan Cumhurbaşkanı olacak

Ülkemizin 15 yıllık kazanımlarının artması ve devam etmesi için, huzur ve refahın hakim kılınması için istikrarın devam etmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen,  “94 yıllık Cumhuriyet tarihinde 65 hükümet kurulmuş. 250 yıllık Amerikan hükümetinde 45 hükümet kurulmuş. Yani Amerika çok güzel bir ülke olduğu için 45 hükümet çıkmamış. 45 tane hükümet olduğu için çok güzel bir Amerika olmuş. İstikrar böyle bir şey. Referandum oylaması ile ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan, ne Milletvekili, ne Belediye Başkanı seçmiyoruz ve sonuçta onları da görevlerinden almıyoruz. Herkes süresi doluncaya kadar görevinin başında kalacak. Allahu Teâlâ’nın izniyle büyük çoğunlukla EVET oyu çıkacak. Tayyip Erdoğan’dan sonra da kim olursa olsun, % 51 oy alan, yani 59 bin civarında seçmenden 30 binin oyunu alan Cumhurbaşkanı olacak. Öyle biri de milleti sahiplenen kimsedir ki, baş tacı ederiz. Hangi partiden olursa olsun” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra da istikrar sürsün

Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Emin Önen, yeni sistemde Cumhurbaşkanının meclisi fethetme gibi bir yetkisi olmadığını ve halkın en çok bu konuda yanlışa düşürüldüğünü belirterek, “Dış yatırım bir ülkeye niye gelir istikrar olduğu için gelir. Biz diyoruz ki yarın öbür gün Recep Tayyip Erdoğan olmasa da bu istikrar sürsün istiyoruz. Bugüne kadar darbeler nasıl olmuş Türkiye’de? Hiçbir şey bir darbeyi meşru gösteremez. Darbelere baktığımızda altından ekonomik kriz ya da siyasi istikrarsızlık çıkıyor” diyerek kendilerinin de yakınlarını doğru bilgilendirerek 16 Nisan günü EVET oyu vermelerini istedi.

Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Önen, gönüllerinin ailelerin hepsiyle bir arada bulunmak olduğunu ancak yerel ailelerin tamamını çağıramadıklarını, önümüzdeki günlerde de çağıramadıkları yerel ailelerin ileri gelenleri ile bir araya gelerek referandumu konuşacaklarını, yine müsait bir zamanda Cumhurbaşkanlığında Şanlıurfa’yı ve Şanlıurfalıları en iyi şekilde temsil etmeye çalışan bir Şanlıurfalı olarak mutlaka Şanlıurfa’nın yerel ailelerinin tamamı ile bir araya gelip hasbihal etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Toplantının sonunda topluca hatıra resmi çektirildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, misafirlerini geldiklerinde tek tek karşıladıkları gibi, giderken de tek tek tokalaşıp herkese teşekkür ederek uğurladılar.

AdminAdmin