ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 13-09-2017 19:34   Güncelleme : 13-09-2017 19:34

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen: “Zaferler milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin sonucudur”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen: “Zaferler milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin sonucudur”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, 13 Eylül Sakarya Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Önen mesajında, zaferleri milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin sonucunda gerçekleştiğini ve Sakarya zaferinin tarihi zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığının ve nihai zaferinin habercisi olduğunu söyledi.

Sakarya Zaferi, bağımsızlığın ve nihai zaferin habercisi olmuştur

Sakarya Meydan Muharebesinin, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır” anlayışıyla verilen mücadeleler sonucu zafere ulaşmış olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, “Sakarya Zaferi, Kurtuluş Savaşının önemli dönüm noktalarından biridir. Askeri ve siyasi sonuçlarıyla istikbal mücadelemizin seyrini değiştirmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan yolda milletimize moral ve güç vermiştir. 22 gün 22 gece süren şiddetli çarpışmaların ardından elde edilen zafer, halkımıza büyük moral ve güç kazandırmıştır. İstiklali uğruna çok çetin mücadeleler veren, ağır bedeller ödeyen milletimiz, vatanını düşman işgalinden kurtarmayı başarmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutan aziz milletimiz, canı pahasına inancına ve istiklaline sahip çıkmıştır. Uluslararası alanda Meclisimizin itibarını yükselten Sakarya Zaferi, bağımsızlığın ve nihai zaferin habercisi olmuştur. Kurtuluş Savaşımızın her aşamasında olduğu gibi, Sakarya Meydan Muharebesini de zafere ulaştıran azim ve kararlılıkla, bugün devletimizi ilelebet yaşatmak ve yeni nesillere daha güzel yarınlar bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz

Sakarya Meydan Muharebesinde sergilenen azim ve kararlılığın bugün de milletimizin en büyük ilham kaynağı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen mesajında, “Hükümet ve millet olarak Cumhuriyetimizi korumak ve yeni başarılarla daha da güçlendirmek için büyük bir azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin her köşesinde refah ve huzurun hakim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor, İstiklalimizi, Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında, 15 Temmuz gecesinde de olduğu gibi azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Sakarya Zaferinin 96. yıl dönümünde, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyoruz. Özgürlük ve bağımsızlığımıza, aziz vatanımıza sahip çıkmak için hayatlarını feda etmekten çekinmemiş olan bütün şehitlerimize de bir kere daha Allahu Teâlâ’dan rahmet diliyoruz” ifadelerine yer verdi./Haber Merkezi

AdminAdmin