ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 29-10-2017 16:11   Güncelleme : 29-10-2017 16:11

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin ilanının 94. Yılında Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da coşkuyla kutlandı.

Yeni Şehitlikte Şehitler Anıtına önceki gün çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar bugün de Valilikte tebriklerin kabulüyle devam etti. Vali Abdullah Erin’in makamında tebrikleri kabulünün ardından bu yılki tören Şanlıurfa 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kutlamalar Vali Abdullah Erin’in salona gelişiyle salonda bulunanaların bayramlarını kutlamasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak günün anlamına uygun şiirler okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhuriyet Bayramına ilişkin mesajının salonda olunmasının ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bir konuşma yaptı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, törende yaptığı konuşmasına Cumhuriyetin ilanını milletçe büyük bir gurur, iftihar ve coşku içinde kutladıklarını belirterek başladı. Konuşmasını sürdüren Vali Erin: “Şanlıurfalı hemşerilerimin ve Milletimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ederken, bin yıldır aziz vatan topraklarımızın müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyor, başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşının muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” sözlerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Erin: “Hasta adam’ ilan ettikleri Osmanlı’nın mirasını talan için Anadolu’ya koşanlar Milletimizin cesareti, kararlılığı ve mücadelesi karşısında büyük bir hezimet yaşamışlardır. Türk Milleti, bu sayede tüm dünyaya bir kez daha kaderine kimseyi müdahil ettirmeyeceğini kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, büyük Türk Milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne yönetim biçimi Cumhuriyettir. Zorlu bir mücadele sonrası kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bu gün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda hayal edemeyecekleri dev projeleri hayata geçirmiş ve devlet-millet işbirliği ile dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır. Millet egemenliğine dayanan cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluk yüklemiştir. Öte yandan Türk insanı, Cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğu bilincine varmıştır. Demokratik, laik ve sosyal cumhuriyet ve onun kazanımları, ırk, dil, din, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her vatandaşımızın ortak varlığı haline gelmiştir. Cumhuriyet insanımızın ufkunu açmış, yaratıcı gücünü gün yüzüne çıkarmış, O’nu medeni dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmış, devletimize de gelişen ve kalkınan bir ‘dünya devleti’ olmanın kıvancını yaşatmıştır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her türlü zorluğa rağmen büyümesini sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Vali Erin: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 94 yıldır karşısına çıkan çeşitli zorlukların üstesinden gelerek ilerleyişini sürdürmüş ve bu gün büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, hukuk devleti kimliği, temel insani değerlere bağlılığı ve ilkeli dış politikasıyla dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmıştır. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, gelişmiş ekonomimiz dostlara güven ve övünç kaynağı olurken, milletimize düşmanlık besleyen karanlık güçler ve vatan hainlerini ise korku ve telaşa düşürmüştür. Bu gün Türkiye’nin eli kanlı terör örgütlerinin hedefi haline gelmesinin en önemli sebebi de budur. Nitekim son olarak birçok dış düşmanın desteği ile 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen ve asil milletimizin devletine ve iradesine sahip çıkma kararlılığı sonucu geri püskürtülen hain darbe ve işgal girişiminin altında yatan sebep de bu kaygı ve telaştan başka bir şey değildir. Bu hain girişime ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı, demokrasi havarisi kesilen batının sessiz kalması, hatta açık bir şekilde terör örgütlerine destek vermeye başlaması ve ülkemizin ekonomik ve sosyal hayatına yönelen saldırılarının ardında da, Türkiye’nin ‘Dünya Beşten Büyüktür’ diyerek, süregelen adaletsiz ve insafsız emperyalist düzene müdahale etmesi ve İslam coğrafyası ile dünya mazlumlarının temsilciliğine soyunmasına duyulan sonsuz öfke yatmaktadır” dedi.

Konuşmasında milli birlik ve beraberliğin Türkiye’yi daha da güçlendirdiğine de yer veren Vali Erin: “İstiklal mücadelemizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bu gün de dimdik ayaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün her zamankinden daha güçlü ve kararlı bir ülkedir. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan Milletimiz birbirine sımsıkı kenetlenerek güçlü yarınlarını inşa etmektedir. Türkiye’nin doğru istikametteki bu yürüyüşünü Allah’ın izniyle hiçbir şebeke, hiçbir güç durduramayacak ve kimlerin beslemesi ve maşası olduğunu bildiğimiz PKK, DEAŞ, PYD/YPG ve FETÖ gibi katil sürülerinin hiçbiri bizi hedeflerimizden alıkoyamayacaktır. Milletimizin birlik ruhu, fesat odaklarının bütün tuzaklarını başlarına yıkacaktır. Devletimiz sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, vatandaşıyla bütünleşmiş gücü ve birikimi sayesinde 21. Yüzyıla damgasını vuracaktır” ifadeleriyle konuşmasına son verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Cr. Ramazan Taşaltın, vali yardımcıları, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı tören, halk oyunları gösterisi ve geçit töreninin ardından sona erdi./Haber Merkezi

AdminAdmin