ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 29-10-2017 16:09   Güncelleme : 29-10-2017 16:09

Cumhuriyet’in çocukları 29 Ekim’i kutladı

Cumhuriyet’in çocukları 29 Ekim’i kutladı

TED Şanlıurfa Koleji’nde, Cumhuriyet’in çocukları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşku ve heyecanla  kutladı.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin, Cumhuriyet coşkusunu dolu dolu yaşadığı TED Koleji’nde, tüm yürekler Cumhuriyet için çarptı.

Milletimizin “kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti” kurmak üzere “ya istiklâl ya ölüm” ilkesi ile başlattığı Milli Mücadele’nin eseri olan Cumhuriyet’in ilan edildiği gün,  TED Koleji’nde 94 yıl öncesinde olduğu gibi aynı heyecanla kutlandı.

Kutlamalar, Cumhuriyet’in kurucusu  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla  başladı. 

Öğretmenlerin, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan derlenen müzik dinletisi ile devam eden etkinliklerde, ilköğretim birinci kademe  öğrencilerinden oluşan koro birbirinden güzel eserler seslendirdiler. 

Büyük beğeni ile dinlenen koronun ardından ay yıldızlı şanlı Türk bayraklarıyla ile sahneye çıkan anasınıfı öğrencileri ise aerobik gösterisi yaptı. 

 

VELİLER COŞKUYA KATILDI 

Bu arada, veliler de coşku dolu kutlamada, ellerinde ay yıldızlı bayrakları ile yoğun katılım gösterdi. Kimi veliler ise sahnedeki çocuklarını cep telefonu kameralarıyla görüntüleyerek bu anları ölümsüzleştirdi. 

Öğrenci, öğretmen ve veliler, Cumhuriyet kutlamalarının son bölümünde hep birlikte TED Marşı’nı okudular./Haber Merkezi

AdminAdmin