SİVEREK
Giriş Tarihi : 13-07-2017 20:05   Güncelleme : 09-06-2019 03:20

Devlet çırak yetiştiren ustaya maddi destek sağlayacak

Yasayla ilgili Siverek Meslek Odaları Başkanlarına brifing verildi

Devlet çırak yetiştiren ustaya maddi destek sağlayacak

Nuri ÇELİK - Siverek’te sanatkârların ekonomik nedenlerden dolayı çırak çalıştırmamaları, dolayısıyla yeni meslek ustalarının yetişmemesinden yakınan sanatkârlara çırak yetiştirme karşılığında devlet her ay 254 TL çırak desteği sağlayacak.

  Konuyla ilgili Siverek sanayi sitesinde bulunan mesleki eğitim merkezinde meslek odaları başkanlarına konuyla ilgili bilgilendirilme yapıldı.

Konuyla ilgili meslek odaları başkanlarına açıklamada bulunan mesleki eğitim merkezi müdürü Çetin Esin yasayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Mesleki Eğitim Merkezi 6467 nolu kanun ile yapılan değişiklik sonucu, okulumuz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünden, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır. Yapılan bu değişiklik sonucu işyerinde çırak öğrenci çalıştıran esnaflara devlet yaz tatili dahil ayda 254.15 TL destek vermeye başlamıştır. Özellikle terzilik, berberlik vb. gibi meslekler çırak öğrenciye ücret veremediği için çırak çalıştıramamaktalar. Bu yasa ile devlet ustalara destek verdiği için rahat bir şekilde çırak çalıştırabilecektir"

Müdür esin merkez bünyesinde yeni açılan kurslarla ilgili verdiği bilgide şunları kaydetti "

 Ayrıca Cami kebir mahallesinde faaliyete giren ek hizmet binamız ile öğrencilerin eğitimlerini merkezde görmeleri sağlandı. Ek hizmet binamızda açtığımız; Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik Saç Bakım Hizmetleri, Elektrik Elektronik Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölyeleri ile Mesleki Açık öğretim öğrencilerini kabul edeceğiz" dedi

Yeni yasanın en çok kendi meslekleri için yararlı olduğuna dikkat çeken Siverek terziler odası başkanı Hanifi Ay yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Daha önce defalarca  belirtmiştik ekonomik  nedenlerden dolayı  ustalar çıraklara  ücret veremediği  için  çırak çalıştıramıyorlardı, bu nedenle yeni ustalar yetişmiyordu.Bu sayede bazı mesleklerde  yeni ustaların  olacağına inanıyorum  yasadan  dolayı hükümetimize  teşekkür ediyorum" dedi.

Adana masaj
AdminAdmin