SİVEREK
Giriş Tarihi : 12-12-2017 23:09   Güncelleme : 12-12-2017 23:09

Doktor için imza toplayıp Sağlık Bakanlığına gönderecekler

Doktor için imza toplayıp Sağlık Bakanlığına gönderecekler

Mustafa ATLI - Doğurganlık ortalamasının Türkiye'nin çok üstünde bulunan, nüfusunun büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu, yılda ortalama 8 ile 10 bin arasında çocuğun dünyaya geldiği Siverek ilçesinde kadın doğum uzmanının eksik olması sorunlara neden oluyor. Vatandaşlar doktor yokluğundan dolayı mevcut olan doktorlar yetersiz geldiği için çoğu vatandaş muayene için Şanlıurfa veya Diyarbakır'daki hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

Siverekli vatandaşlar 200 yatalı Siverek devlet hastanesinin doktor ihtiyacını karşılamak amacıyla imza kampanyası başlatıp seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Vatandaşlardan gazetemize gönderilen talep yazılarında her Sivereklinin sağlık Bakanlığının internet sitesine girip  doktor talebinde bulunulmasını istediler" gazetelerimizin mail sayfasına gönderile  doktor talebinde vatandaşlar  şunları kaydetti:

" Siverek ilçesinde Kadın doğum Polipliğinde uzun zamandan beridir devam eden Doktor sorunu var Doğru düzgün hizmet yok doktor yok sıra yok Halk mağdur 250.000 nüfusu olan bir ilçede Doktor sırası verilmiyor randevular 1 ay sonrasına verilebiliyor ilgilenen birisi yok Doktor sorunu var İnsanlar tedavi olamıyor ve mecburen şehir dışına gitmek zorunda kalıyor peki acil durum olursa ne olacak? Kim bunun hesabını verecek Halk çözüm bekliyor Lütfen Sessiz kalmayın Bütün Siverekli olan olmayan herkes destek versin.. Acil sesimizi duyurmamız lazım.. " diyerek Sivereklileri vatandaşları  görevini yapmaya davet ettiler.

AdminAdmin