SİVEREK
Giriş Tarihi : 20-09-2017 17:23   Güncelleme : 20-09-2017 17:23

Dokuz yıldır sokakta çiğköfte yoğurarak geçimini sağlıyor

Dokuz yıldır sokakta çiğköfte yoğurarak geçimini sağlıyor

Mahmut İZGÖR - Siverek’te yaşayan Cuma Serici, dokuz yıldır sokakta yoğurduğu çiğköfte ile geçimini sağlıyor.

Kemaliye Caddesi demirciler çarşısında yoğurduğu çiğköftelerin ünü şehir dışına çıkmış bulunmakta. Diyarbakır, Şanlıurfa çevre il ve ilçelerden birçok kişi, ilçeye geldiğinde Cuma ustanın çiğköftesini yemeden ayrılmıyor.

Daimi müşterileri her gün öğle saatlerinde yoğrulan çiğköftenin hazırlanışını sabırsızlıkla beklerken, bir iki saatte yoğrularak hazırlanan çiğköfte kısa sürede tükeniyor. Yıllardır Gönül rahatlığıyla çiğ köfteleri yediklerini belirten müşteriler “her gün çiğköftenin malzemelerini getirir ve gözlerimizin önünde yoğurur, ne bir katkı maddesi, nede zararlı bir madde koyar, bundan dolayı, hem kendimiz ve hem de dost ve ahbaplarımız gönül rahatlığıyla çiğköftelerini yiyor ve yediriyoruz” dediler.

İŞSİZLİKTEN DOLAYI, BU İŞİ SEÇTİ

Dokuz yıl önce işsizlikten dolayı, bazı dost ve arkadaşların tavsiyesi üzerine bu işe başladığını belirten Cuma Serici, “zamanla, çiğ köftem demirciler çarşısının vazgeçilmez lezzeti oldu, daha önce Siverek’te pek fazla çiğköfte bilinmezdi, bu damak tadını halka en fazla ben tanıttım. Nasıl evimizde çiğköfte yoğuruyorsak, aynı şekilde burada da, herkesin gözü önünde öyle yoğuruyorum, buda memleketimize has bir damak tadı oluyor. Dedi.

Son zamanlarda fabrikada yapılan çiğköftelerin piyasaya girdiğine dikkat çeken Cuma Serici “Geleneğimiz de çiğköfte herkesin gözü önünde yoğrulması gerekiyor, içine konan malzemeleri herkes görmeli ama maalesef son zamanlarda fabrikalarda üretilen çiğköfteler çıktı, içinde ne gibi maddelerin olduğunu bilmiyoruz, bazı sos ve değişik tatlandırıcılarla tat vermeye çalışıyorlar ama hiçbir zaman o gibi çiğköfteler, elle saatlerce yoğrulan çiğköftenin yerini alamaz” dedi.

AdminAdmin