SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-10-2019 21:05   Güncelleme : 02-10-2019 21:05

Dünyanın en lezzetli narı arasında bulunan Siverek narı pazara indi

Dünyanın en lezzetli narı arasında bulunan Siverek narı pazara indi

Mahmut İZGÖR - Siverek’e Bağlı Narlıkaya Kırsal Mahallesi ile ilçenin Ergen kırsal mahallesi başta olmak üzere Fırat kıyısı boyunca yaklaşık 120 Km'lik kırsal alanda birçok kırsal mahallede yetiştirilen organik narlar pazara indi.

BÖLGEDE AVRUPA BİRLİĞİ KIRSAL KALKINMA PROJESİYLE ORGANİK NAR YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILIYOR

Geçtiğimiz yıllarda Eczacı Medet Abbasoğlu'nun Başkanlığını EKOGAP Derneği işbirliğiyle Avrupa Kırsal kalkınma projesi kapsamında Ergen Kırsal Mahallesinde yaklaşık 7 bin nar ağacı yetiştirilmişti. Bölgenin organik tarıma elverişli olduğunun belirten Ergen Mahalle Muhtarı Osman Yeşilyaprak, yerel yönetimlerin kırsal kalkınmaya destek vermediğinden yakınarak şunları kaydetti:

"Rahmetli Eczacı Medet Abbasoğlu'nun ölümünün ardından bölgede yeni organik nar bahçeleri oluşturulamadı. Sadece nar değil bölgemizinim tamamı organik tarıma elverişlidir. Bölgede bir nar fabrikası olmadığı için narlarını çoğu, nar pekmezi, nar eşkisi olarak kışlık ihtiyaç olarak kaynatılıp sadece bir alanda gelir elde edilebiliyor ancak  bölgede  yerel yönetimlerin desteğiyle  daha çok nar ve organik meyve  yetiştiriciliği  yapılır. Bölgede  nar üreticilerinin desteklenmesini istiyoruz. Belediyemiz Kaymakamlığımız ve valiliğimizden bölgenin organik  üretime açılmasını talep ediyoruz" dedi.

AdminAdmin