SİVEREK
Giriş Tarihi : 20-07-2018 20:24   Güncelleme : 20-07-2018 20:24

Duvar yazıları görüntü kirliliğine neden oluyor

Siverek'te kimliği belirsiz kişi veya kişilerce duvarlarına yazılarılar vatandaşın tepkisine yol açtı

Duvar yazıları görüntü kirliliğine neden oluyor

Mahmut İZGÖR - İlçede özellikle ana caddelerde bulunan, okul ve metruk binaların duvarlarına yazılan, toplumun gelenek ve göreneklerine ters düşen duvar yazılar ilçede bazı vatandaşların tepkisinin yanı sıra, kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından sprey boyalarla yazılan yazılar çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğu için caddelerde çirkin bir görüntü oluşturuyor.

İlçede her geçen gün sayıları artan, üslupsuz bir dille yazılan yazılar halkın ahlaki değerlerini hiçe sayıyor bu durum karşısında veryansınlarını dile getiren Mehmet Altan, "Her gün farklı yolardan eve gitmeme rağmen geçtiğim duvarların hemen hemen hepsinde saçma sapan ve küfürlü duvar yazılarıyla karşılaşıyorum. Beni rahatsız ettiği gibi herkesi rahatsız eden bir durum bu. Sokaklarda her yerde duvar yazıları var benim evimin duvarında bile gereksiz yazılar var. Bazen onları silmek için kendi cebimden masrafa giriyorum. Eskiden tertemiz olan sokaklarımız şimdilerle görüntü kirliliği yaratıyor. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyorum " dedi.

Vatandaşlar Belediye tarafından estetik bir çalışma yapılarak duvarlarda ki yazılarının silinip ana caddelere farklı manzara resimlerinin yapılıp caddelerde ki duvarlara estetik kazandırılmasını talep ediyorlar.

AdminAdmin