SİVEREK
Giriş Tarihi : 11-04-2019 00:39   Güncelleme : 11-04-2019 00:39

Engellilerle empati kurmak ve farkıdanlık etkinliği

Kız öğrenciler kendi okullarında düzenlediği etkinlik ayakta alkışlandı

Engellilerle empati kurmak ve farkıdanlık etkinliği

Mahmut İZGÖR - Siverek karacadağ mesleki ve teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinden Songül Canlıışık, Gülsüm Peltek, Safiye Nur Aymelek, Makbule Büşra Savaşçı ve Zerrin Tüysüz isimli kız öğrencilerinin engelliliğe farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladıkları sosyal sorumluluk çalışmasını okulun konferans sabununda okul öğrencileri Siverek Engelliler Derneği Yönetim Kurulu engelli ve engellisi olan ailelerin katılımı ile gerçekleştirdi.

Programda kapsamında, bir engellinin başarı öyküsü slâyt eşliğinde anlatıldı. Engelliyim kusurlu değilim, engellileri anlatan şiirler okunuldu. Bir annenin engelli çocuğuna yazdığı mektup, işaret dili ile sev kardeşim şarkısı okundu. Görme işitme ve bedensel engellilik ile ilgili empati çalışmaları yapıldı.

Okul müdürü Abdullah Konak yaptığı konuşmada" Engelli olmanın zorluklarını, engelliler için yapılması gereken davranışları ve devletin engellilere sağladığı haklar hakkında bir konuşma yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Programda bir konuşma yapan Siverek engelliler derneği başkanı Feridun Şenateş " karacadağ kız meslek lisesini melek kızlarına teşekkür ederek konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi salonda bulunan öğrencilerimiz yarının yöneticileri yarının anneleri olarak sosyal sorumluluk içinde engelliliğe duyarlı nesiller yetiştirmenizi rica ediyorum unutmayalım ki her sağlam birere engelli adayıdır"

Programın sonunda farkıdanlık etkinliğini hazırlayan beş kız öğrenciye engelliler tarafından plaket  takdim edildi.

AdminAdmin