SİVEREK
Giriş Tarihi : 10-10-2018 19:36   Güncelleme : 10-10-2018 19:36

Erken teşhis hayat kurtarıyor

Siverek Kaymakamlığı'nın desteğiyle aile destek merkezlerinde kanser taraması yapıldı

Erken teşhis hayat kurtarıyor

Baran Besra ÜTLU - Siverek Halk Sağlığı Merkezi kanser hastalıklarında erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla Şanlıurfa halk sağlığı merkezi gezici kanser tarama aracı ile ilçe genelinde çalışmalarına devam ediyor.

Siverek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi iş birliğiyle ilçede aile destek merkezlerinde kursiyer bayanlara yönelik kanser tarama çalışmaları yapıldı.

Kanserde erken teşhisin önemli olduğunu belirten sağlık görevlisi Aslı Göral ilçe genelinde çalışmalarına devam ettiklerini ilçe kaymakamlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfının desteğiyle aile merkezlerinde genel tarama çalışmasını yaptıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebidir. Erken teşhis edildiğinde tedavisi ve yaşam kalitesinin artırılabildiği kanser türleri göz önüne alındığında korunmanın önemi artmaktadır. Taraması yapılan kanserler; kadınlarda meme kanseri,40-69 yaş arası kadınlara mamografi çekimi, ,serviks kanseri tarama programı kapsamında; 30-65 yaş aralığındaki kadınlardan HPV-DNA ve smear alınması; kolorektal kanser taramaları; 50-70 yaş aralığındaki erkek ve kadınlardan gaitada gizli kan tetkiki şeklinde yapılmaktadır. Gezici Mamografi araçları ile halkımıza yerinde hizmet verilerek kanser taramalarına hız kazandırılmıştır" dedi.

AdminAdmin