SİVEREK
Giriş Tarihi : 13-05-2019 16:38   Güncelleme : 13-05-2019 16:38

Eski Devlet Bakanımız Gülpınar'ı ölümünün 7. yılında rahmetle, minnetle anıyoruz

Eski Devlet Bakanımız Gülpınar'ı ölümünün 7. yılında rahmetle, minnetle anıyoruz

Mahmut İZGÖR - Siverek kentinin yetiştirdiği büyüklerimizden biri olan, hukukçu, kimliği ve çiftçiliğin yanı sıra Devlet Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekilliği yapan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, 14 Mayıs 2012 tarihinde Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu 69 yaşında vefat etmişti.

Aradan geçen 7 yıl içinde sevenleri bir gün bile olsun kendisini unutmadı, hep minnetle anarak yüreklerinde yaşatıyorlar.

Siverek kentine özellikle eğitim alanında, kapalı spor salonunu yapımında, halk eğitim merkezi binasının yapımında büyük emekleri olan Siverek kentine 200 yataklı devlet hastanesi gibi birçok insanı yatırımda imzası olan, Siverek kentinde yaşayan topraksız köylülerin ve yoksulların Cenap babası olan Eyyüp Cenap Gülpınar büyüğümüzün ölümünün 7 yılında Biz Siverek'te yayın yapan gazete çalışanları olarak rahmet ve minnetle anıyoruz ruhu şad, mekânı cennet olsun   

EYYÜP CENAP GÜLPINAR KİMDİR?

Eyyüp Cenap Gülpınar, 10 Haziran 1943'de Şanlıurfa Siverek'te doğdu. Babasının adı Mehmet Halit, annesinin adı Sabiha'dır. Hukukçu; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık yaptı ve ziraat işiyle uğraştı. 18, 19, 20, 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekili. 48. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili oldu. Gülpınar evli ve 4 çocuk babasıdır.

AdminAdmin