SİVEREK
Giriş Tarihi : 10-09-2020 02:39   Güncelleme : 10-09-2020 02:39

"Esnaflarımıza faizsiz kredi imkânı sağlansın"

Mahmut İZGÖR - Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı, pandemi sürecinde okulların kapalı olması sonucunda iş yapamaz hale gelen kırtasiyeciler ve kantinciler adına konuşarak kiraları konusunda destek verilmesi gerektiğini savundu.

Koronavirüs sürecinde ekonomik olarak en çok etkilenen sektörler arasında kırtasiyeler ve kantinler var. Okulların kapanması sonrası iş yapamaz duruma gelen ve yaklaşık 1 yıldır dükkan bile açmayan sektör de ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. İş bile yapamazken kira ödemek zorunda kalan kantinci ve kırtasiyeciler devletten destek bekliyor.

Siverek’te faaliyet gösteren ilçenin en kalabalık üyesine sahip Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı,  yaklaşık bir yıldır devam eden pandemi döneminde esnafların genelinin mağdur olduğunu, özelikle okulların kapalı olmasından dolayı okul kantincileri ile kırtasiye malzemesi satan esnafın daha çok mağdur duruma düştüğüne dikkat çekerek şunları kaydetti" Bu iki grup esnafımız bu süreçte daha çok mağdur oldu. Okullar kapalı olduğu için okul kantinleri de kapalı kaldı. Öğrenciler okula gitmediği için ne kırtasiyeci esnaf nede kantinci esnaflar iş yapabildi. İl milli eğitim müdürlüğümüzden ricamız kantin kiralarının ertelemesi genel anlamıyla bu iki grup esnafımız için KOSGEB aracılığıyla faizsiz 50 Bin TL kredi sağlanması talebimizi hükümet yetkililerine iletiyoruz.  Esnafımız güçlense toplumda güçlenecek bu zor günlerde birbirimize destek olmamız gerekiyor. Biz birlik olursak Corona denilen canavarı birlikte yeneceğiz, Allah milletimizin yardımcısı olsun" dedi.

AdminAdmin