SİVEREK
Giriş Tarihi : 28-10-2018 22:40   Güncelleme : 28-10-2018 22:40

Evi yanan aileye yardım

Siverek Derneği Karabahçe mahallesinde evi yanan aileye gıda giyim battaniye elbise ve buzdolabı yardımı yaptı

Evi yanan aileye yardım

Mahmut İZGÖR - Geçtiğimiz günlerde ilçeye bağlı 45 km uzakta bulunan Karabahçe kırsal mahallesinde yaşayan Mahmut Eskin isimli vatandaşın evinde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 10 çocuklu ailenin tüm eşyaları yanmış aile perişan duruma gelmişti.

Karabahçe köyünde yaşayan aile günü birlik pamuk tarlalarında ırgat olarak yaşamını sürdürürken evlerinde çıkan yangın sırasında aile fertlerinin evde bulunmaması büyük bir faciayı önlemiş oldu.

Tüm ev malzemeleri yanan aileye ilk yardımı, yıllardır ilçede yoksul, yetim ve çaresizlerin yardımına koşan Siverek  Derneği yaptı. Dernek Başkanı Sezai Çetin ile dernek üyeleri evleri yanan aileye"  1 adet buzdolabı,14 adet battaniye,2 adet yorgan,1 adet odunlu soba ve boruları,3 ay yetecek miktarda gıda yardım kolisi,1 adet kilim,10 kişilik aile bireylerine giyim ve ayakkabı yardımında bulundu.

Dernek Başkanı Sezai Çetin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kurulduğumuz günden şimdiye kadar Siverek halkına farklı alanlarda hizmet etmekteyiz.

Karabahçe köyünde Mahmut Kesik isimli hemşerimizin evinin yandığını Gazeteci Şükrü Dolaş beyden öğrenince neler yapabiliriz diye bir uğraş içine girdik.Dernek üyelerimiz ve dernek gönüllülerimizin yardımları ile Mahmut Kesik acil ihtiyacı olan.... Malzemeleri alıp Karabahçe köyünde evine bıraktık.

Bu yardımlarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bundan sonra da Siverek halkı ve elimizin yetiştiği mazlumlara yardımlarımız ve hizmetlerimiz devam edecektir inşallah " Dedi.

AdminAdmin