SİVEREK
Giriş Tarihi : 30-06-2019 19:41   Güncelleme : 30-06-2019 19:41

Forsu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etmek istiyor

Forsu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etmek istiyor

Mahmut İZGÖR - Siverek’te taş ustası dev kayadan yaptığı Cumhurbaşkanlığı forsunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı taş ustası Mahmut Selaniş (49), 2014 yılında vinç yardımıyla Siverek Kaymakamlığı bahçesine getirdiği 6 tonluk kaya parçası üzerinde çalışmaya başladı.

Çekiç darbeleriyle yonttuğu dev bazalt taşını iki buçuk yıllık uğraşın ardından Cumhurbaşkanlığı forsu haline getiren 35 yıllık taş ustasının hayali ise eserinin Külliyede yer alması.

Her gün düzenli olarak temizliğini yaptığı forsu bir süre önce yıldızları forstaki renklere boyayan Selaniş, Külliyede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmek istiyor.

Yaklaşık bir ton ağırlığındaki forsun Cumhurbaşkanlığı Külliyesine yakışacağını söyleyen usta Mahmut Selaniş, “6 ton ağırlığındaki kayayı vinç yardımıyla bahçeye getirdim. 5 yıl önce buraya getirdiğim kayanın üzerinde 2,5 yıl çalıştım ve tamamladım. 2 ay önce de daha başka ne yapmalıyım derken boyasını da yaptım. İşi tamamen bitti ve ben bunu Cumhurbaşkanımızın Külliyesine götürmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a layık olduğunu düşünüyorum ve kendisini sevdiğimizden bizzat teslim etmek isterim.” dedi.

Kendisine ait bir eserin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde olmasını çok istediğini de dile getiren Selaniş, forsun götürülmesi için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

AdminAdmin