SİVEREK
Giriş Tarihi : 12-04-2019 22:53   Güncelleme : 12-04-2019 22:53

Gazeteciler, Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle buluştu

Gazeteciler, Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle buluştu

Mahmut İZGÖR  - Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Siverek ilçesine geldi.

Atanmasının ardından ilk defa ilçeye gelen Rektör Mehmet Sabri Çelik, tarihi Cudi Paşa Konağı'nda Kaymakam Çiftçiler, Meslek Yüksek Okulu idarecileri ve Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz'la görüştü.

Görüşmede, Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin son durumunun yanı sıra Meslek Yüksek Okulu ele alındı.

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz, ilçede mutlaka öğrenci yurdu yapılmasının gerektiğini dile getirdi.

Yurt yapılmaması durumunda fakültenin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Aymaz, üniversite kurulması için gerekli alt yapının da hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Uzun yıllardır üniversite kurulması için çaba gösterdiklerini söyleyen Aymaz, "Daha önce yurt kurulması için gelen taleplere gerek arazi gerek bina olarak yer göstermiş olmamıza rağmen talebimiz olumlu yanıt bulmadı." dedi.

Rektör Çelik ile görüşmenin olumlu geçtiğini aktaran Koçali Aymaz, "Sayın Kaymakamımızın da desteğiyle önümüzdeki dönemde bazı adımlar atarak üniversitenin kurulması için el birliğiyle kentimizi kalkındırmamız gerekiyor." diye konuştu. 

AdminAdmin