SİVEREK
Giriş Tarihi : 10-10-2019 22:20   Güncelleme : 10-10-2019 22:20

Gülpınar: "Türkiye Kürt’üyle, Türkü’yle, Arap’ıyla her türlü etnik unsuruyla bir bütündür”

Gülpınar:

Mahmut İZGÖR - Bir dizi temas ve açılışlarda bulunmak üzere Avrupa Birliği Komisyon üyeleriyle Şanlıurfa’ya gelen Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpına, Şanlıurfa’da yayın yapan bir televizyonun ana haber konuğu oldu.

Gülpınar katıldığı haber programında gündeme dair yaptığı önemli açıklamada Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her kesin eşit vatandaşlık ilkeleri ve kardeşlik duygularıyla birbirine bağılı olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

“1-"Türkiye Kürt’üyle Türkü’yle Arap’ıyla her türlü etnik unsuruyla bir bütündür. Ve bizim çimentomuz İslam birlikteliğidir. Bu birlikteliği bozmaya karşı ortak bir tavır sergilemeliyiz. Biz burada Müslüman bir toplum ülke olarak üzerimizde oynanan oyunları görmezsek ve dahi elimizde imkân varken müdahale etmezsek bunun ceremesini ilerde çok fazla çekeriz.

2-Ben Türkiye Büyük Millet Meclisinde de dost meclisinde de her zaman telaffuz etmişimdir Ortadoğu bizim için farklı anlam ifade eder. Zira Ortadoğu bizim için Mekke demek Medine demek Kudüs demektir. Biz bunun için mücadele ediyoruz.

3-Ben bir Kürt olarak İstanbul’da Çanakkale’de ne kadar hakkım varsa, Türklerin de aynı şekilde Şanlıurfa’da Diyarbakır’da hakkı vardır.

Zira bizim ittifakımızın çatısı belli, temeli belli çimentosu belli...

4-Biz burada Türkiye olarak Türk’üyle Kürt’üyle Arap’ıyla ittifak etmişiz,

Ne zaman ittifak etmişiz?

Ta 1071 Malazgirt zaferinden beri ittifak etmişiz.

Kime karşı ittifak etmişiz?

Bizans’a karşı ittifak etmişiz.

Ne için ittifak etmişiz?

Din için ittifak etmişiz.

Kurtuluş savaşında ne etmişiz?

Yine aynı neden din İçin ittifak etmişiz" dedi.

AdminAdmin