SİVEREK
Giriş Tarihi : 05-09-2019 19:14   Güncelleme : 05-09-2019 19:14

Haberimiz insanlığın adresi oldu

Haberimiz insanlığın adresi oldu

Mahmut İZGÖR - Siverekliler haberimizin etrafında kenetlenip, dört çocuğuyla sokağa atılan anneye sahip çıktı

Önceki gün Siverek’te dört çocuğuyla üvey oğulları tarafından sokağa atılan, acılı anne ile dört çocuğuyla ilgili haber sitemiz ve gazetemizde yer almasından sonra yardımsever Siverekliler kendi imkânları doğrultusunda aileye sahip çıkmaya başladılar.

En büyüğü 12, en küçüğü üç yaşında olan dört çocuklu annenin dramı adeta insanlığı sorgulamıştı.

İlçenin Siverek Gülabibey mahallesinde yaşayan dört çocuklu bir anne eşi öldükten bir buçuk yıl sonra yaşadığı evden üvey oğulları tarafından evinden zorla çıkarıldığı iddia edilmiş ailenin görüntüleri vicdanları yaralamıştı. En büyüğü 12, en küçüğü üç yaşında olan dört çocuklu annenin ve yavruların haberi Sivereklileri bir çatı altında toplamış yetkilileri hareketlendirmişti.

KAYMAKAMLIK DEVREDE

Siverek İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı yetkilileri Haberimizin yayınlanmasından sonra dört çocuk annesi Müyesser Korkmazoğlu'nun yaşadığı Harabe evde İnceleme yapıp kadın ve çocukları hakkında dosya oluşturuldu.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HASAN İZOL AİLENİN YAŞADIĞI

HARABA EVDE İNCELEME YAPTI

Sokağa terk edilen aile ile ilgili haberimizin ardından Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan İzol aileyi ziyaret ederek bir miktar nakit para yardımında bulundu. İzol gözü yaşlı anneye hitaben yaptığı konuşmada" Biz senin kardeşiniz Siverek halkı olarak senin yanındayız, ne sorunun olursa olsun bize haber vermen yeterli olacak" dedi.

SİVEREKLİLER AİLE İÇİN SEFERBER OLDU

Haberimizin yayınlanmasının ardından birçok hayırsever çocukların okullarına devam etmeleri için kırtasiye ve okul elbisesi yardımında bulunacaklarını belirterek ailenin yalnız olmadığını mesajını verdiler.

AdminAdmin