SİVEREK
Giriş Tarihi : 21-03-2018 23:15   Güncelleme : 21-03-2018 23:15

Harran Üniversitesi öğrencileri Siverek'te

Harran Üniversitesi öğrencileri Siverek'te

Mustafa ATLI - Harran üniversitesi Fen edebiyat fakültesi coğrafya bölümü öğrencileri ile hocalarından oluşan 80 kişilik bir gurup Siverek ilçesine geldi.

Hocalardan ve öğrencilerden oluşan gurup ilk ziyaretini Siverek eğitim bilimleri fakültesine yaptı. Fakültede hocalar ve öğrencilerle bir süre görüşen gurup daha sonra Siverek ilçe merkezinde bulunan tarihi eski evleri gezdi fotoğraflar çekerek tarihi gümrük hanı ile terzilerin evi cıncıklı hamamla ilgili bilgi aldı.

Gurubun gezilerine öncelik eden Siverek sevdalısı Koçali Aymaz ile Gurup daha sonra saklı9 cennet olarak bilinen Takoran vadisine yolculuk yaptılar. Takoran Kırsal Mahalle Muhtarı Sıtkı Köprüdüzü tarafından sevgi ve ilgiyle karşılan gurup daha sonra tekne ile Fırat vadisinde gezi yaptı.

Gurup bölgede  çokça fotoğraf ve görüntü alırken öğrenciler  ilk kez böyle güzel bir yer gördüklerini,bu doğal güzellikleri bu cennetten  bir parça  güzelim yerlerin mutlak tanıtılması gerektiğine  dikkat çekektiler.

Gurupla birlikte geziye katılan coğrafya bölümü öğretim üyeleri yaptıkları açıklamada şunları kaydetti:

“Coğrafya bölümü öğrencilerimiz için bu çok faydalı bir gezi oldu. Öğrencilerimiz bölgeye hayran kaldılar, gezide bize eşlik eden değerli insan Siverek sevdalısı Koçali Aymaz'a misafirperverliğiyle bizlere güzel bir gün geçirmemizde yardımcı olan Takoran muhtarı Sıtkı Köprüdüz'e teşekkür ederiz " dediler.

AdminAdmin