SİVEREK
Giriş Tarihi : 23-05-2017 21:05   Güncelleme : 23-05-2017 21:05

Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksek Okulunda mezuniyet sevinci

3 bölümden mezun olan 75 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyetini kutladı

Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksek Okulunda mezuniyet sevinci

Mustafa ATLI - Harran üniversitesi Siverek Meslek yüksek okulunda düzenlenen mezuniyet töreninde 75 öğrenci keplerini havaya fırlatarak hep beraber mezuniyet sevincini yaşadı.

Siverek Meslek Yüksek Okulunda Gıda Teknolojileri, Bilgisayar Programcılığı uygulamalı muhasebe bölümünden mezun olanlar için okulda kep giyme töreni düzenlendi.

Şanlıurfa karayolunun  7 Km sinde bulunan okul binasında   düzenlenen  törene ilçe kaymakamı Metin Demirel, Belediye Başkanı  Resul Yılmaz, dekan yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, okul müdürü İbrahim Hayoğlu  Prof. Dr Sivil toplum kuruluşu temsilcileri  öğrenci yakınları  ile öğrenciler  katıldı.

Program, saygı duruşu istiklal marşı ile başladı. Törende  konuşan ilçe kaymakamı Metin Demirel  eğitim hayatının  uzun bir maratona  benzeterek şunları kaydetti:

" Başarınızdan  dolayı öncelikle ailelerinizi ve  sizleri tebrik ediyorum, eğitim hayatı burada bitmiyor  bu süreci devam etmenizi okumanızı, benzeri fakültelere   giderek eğitim hayatınız   diliyorum .Öncelikle  sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi  tek vatan,tek millet, tek bayrak  anlayışıyla vatana hizmet edeceğinize inanıyorum hepinize   başarılar diliyorum" dedi.

Siverek Belediye Başkanı  Resul Yılmaz  yaptığı konuşmada şunları kaydetti" sevgili öğrenciler  bu mutlu gününüzde hepinizi sevgiyle  selamlıyorum, değerli hocalarımızdan  çok değerli bilgiler aldınız , önemli olan  hocalarınızdan aldığınız  bilgileri insanlığın  hizmetinde  kullanmaktır, bu bilgileri  insanlığın hizmetinde  kullanmağınızdan hiçbir kuşkum   yoktur. Üniversiteler farklı düşüncelerin çarpıştığı, bilimsellik adına  yeni düşüncelerin, yeni fikirlerin üretildiği  ortamlardır. 16 Nisan tarihinden itibaren ülkemiz yeni bir  siteme girmiş bulunuyor , başta üniversitelerimiz  olmak üzere kurumlarımız daha  donanımlı  hale gelecektir. Sizlere şunu hatırlatmak isterim .Bilgi bir güçtür  değerli hocalarımızın dan öğrendiniz  öneli olan bu bilgileri tatbik etmektir.Ülkemizin kalifiye elman  ihtiyacı var, bu önemli  noksanlığın giderilmesine  büyük hizmetleriniz olacaktır, bundan sonraki  yaşamınızda  başarılar diliyorum" dedi.

Kaymakam, Belediye Başkanı  ile diğer katılımcılar   okulda   dereceye giren öğrencilere plaket  verdi. Öğrenciler  birlikte  keplerini  havaya fırlatarak mezuniyetlerini   kutladılar.

AdminAdmin