ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 30-08-2017 19:51   Güncelleme : 30-08-2017 19:51

Harran Ziraat Odası Başkanı Özyavuz’dan Zafer Bayramı mesajı

Harran Ziraat Odası Başkanı Özyavuz’dan Zafer Bayramı mesajı

Harran Ziraat Odası Başkanı Özyavuz’dan Zafer Bayramı mesajı

Şanlıurfa’nın Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, bağımsız bir ülkede yaşamanın değerinin, bugün komşu ülkelerde yaşanan acı olaylara bakıldığında çok daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Özyavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, büyük zaferin kazanılması kadar, anlamının da çok iyi kavranması gerektiğini ifade etti. Kahraman ecdadın, Milli Mücadele döneminde her türlü imkansızlığa rağmen bağımsızlığı için yedi düvele karşı mücadele verdiğini ve bu mücadeleden zaferle çıktığını kaydeden Özyavuz, “Bu topraklar, bağımsızlık uğruna en aziz varlığı olan canını feda eden ecdadımızdan bizlere mirastır. Bu büyük zaferi böyle anlamalıyız” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nden yaklaşık bir asır sonra yaşanan 15 Temmuz işgal girişimi ile komşu ülkelerdeki acı olaylara bakıldığında bağımsız bir ülkede yaşamanın değerinin çok daha iyi anlaşıldığını dile getiren Özyavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz, 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi bugün de tüm düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürmüş, ülkesini savunmakta tereddüt yaşamamıştır. Ülkesini, demokrasiyi ve özgürlüğünü korumayı canı pahasına görev edinmiş milletimiz, dün ve bugün olduğu gibi yarın da aynı sorumluluk bilinciyle davranacaktır. Çünkü bağımsız bir ülkede yaşamanın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyüktür.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelesi’nin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”/Haber Merkezi

AdminAdmin